4 italian things I miss

ITALIEN, Listor

Att kunna göra (och för tillfället äta) charkbrickor som denna. Vi gjorde de några gånger och det var sååå så gott och faktiskt ganska prisvärt jämfört med här i Sverige. Iallafall där vi bodde och det fanns så många saluhallar där man kunde välja och vraka mellan ost, chark och massa annat. Mums!

1. pastan. Alltså italiensk pasta som man köper i affären är så mycket godare än svensk att de inte går att jämföra, och dessutom var det riktigt billigt med pasta och

2. gorgonzolapasta. Vet inte hur många gånger vi gjorde denna rätt men alltså det var bland de godaste och snabbaste vi kunde slänga ihop. Koka pasta och medan den kokade gjorde vi en sås med gorgonzola och deras typ av crème fraiche. Stort lunch/middagstips!

Att gå runt på dessa mysiga och fina gator när som helst. Jag hade en jättemysig promenadtur på nästan 9km som jag gick nu och då, men de vanliga gatorna var oxå så mysiga. Och dessutom saknar jag verkligen de där gatorna nu när vädret varit regnigt och snöigt, för man kunde nästan ta sig genom centrum genom att gå under de där valvgångarna utan att bli blöt när de regnade.

Och detta. Inte de jag saknar mest, men just att kunna göra det när som helst och att det var helt OK. Sitta på en uteservering klockan 11, dricka en spritz med chips och kolla på alla som går förbi. Vill inte säga att det var en vana, men jag gjorde det när jag kände för det vilket var så mysigt. Dessutom kostade denna spritz + chips som var lite "dyrare" 3,5£. Det fanns billigare på andra ställen men just detta fastnade jag för. Deras mackor var oxå riktigt goda som ett litet mellis.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer