Att vara sitt eget sällskap utan panik

Tips

Godmorgon! Hoppas ni haft en bra helg och fått en bra start denna måndag. Min helg har varit väldigt mysig då vi behövde en hemma-helg med fix av tvätt, lite städ och mys. Så det var ingen söndagsångest här mer än att jag är rädd att vakna av smärtor i ligamenten, men det är mer eller mindre vardag just nu.

Jag började morgonen med en mysig frukost i soffan, pappa kom och fikade och sedan åkte vi på Willy's för att handla. En riktigt bra start på denna vecka och med mina mått är det en vecka med ganska mycket inbokat. På senaste tiden har jag inte gjort så mycket men det har verkligen behövts. Denna graviditet har lärt mig att lyssna på kroppen ännu mer än vad jag gjorde innan, och det är jag glad för men det är inte alltid så lätt. Och på tal om att lyssna på kroppen och vara hemma, så fick jag en kommentar som jag blev riktigt glad över.

Det var fina @linndossing som skrev att jag var så jäkla duktig på att göra saker själv. Nu när jag reflekterat över det mer så inser jag att jag faktiskt är ganska bra på att göra saker själv, men har nog alltid varit det.

Så länge jag kan minnas har jag alltid tyckt om att göra grejer, ha några bollar i luften och olika projekt har startats till höger och vänster (och oftast inte blivit färdiga). På så sätt har det inte varit så svårt för mig att vara sjukskriven i två månader och nu på gravidpenning fram till förlossningen (totalt 4 månader hemma) än om jag ibland kan få långtråkigt och bli lite rastlöst. Men jag tror mycket av detta kopplas ihop väldigt mycket med att jag är introvert som person och laddar mina batterier mer när jag är ensam, men ibland behöver jag nära och kära runt mig för att få energi oxå såklart.

Sen tror jag att det är väldigt viktigt att lära sig att vara själv och ensam ibland utan att få panik. Jag vet att vissa kan ha jättesvårt med det och vet inte vad de ska göra, men mina bästa tips är
- planera in vad du ska göra så du inte få panik när dagen/kvällen väl kommer
- gör sånt du tycker om. Se din favoritfilm, ha spakväll med en dusch, insmörjning och hela faderullan.
- ät det du är sugen på eller tycker om. Beställ hem sushi, gör en charkbricka och drick vin eller ät chips till middag.
- tänka att du behöver det här och att det kommer bli superbra. Det mesta handlar om inställning

Det är mina främsta tips men att ha en lista med grejer som man kan göra är guld värt! Jag har haft sy babynest, babywrap, sticka en filt, laga matlådor, städa, rensa garderober osv. Så jag har ändå haft lite att göra än om det är riktigt tråkigt att göra något bara för att tiden ska gå...

  • Postad i: Tips

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Bra att klara av att vara sitt eget Sällskap utan Panik 😊 Jag är mitt egna Sällskap varje dag Året runt. Pratar med min Katt och Fåglarna på gården.
nouw.com/fobibella
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det är ju det! Så mysigt med
nouw.com/emmeliesehlin
linndossing
linndossing,
Men ååååh vad fint att du blev så glad!!! Jag menar verkligen det <3 Kram
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack finaste linn<3
nouw.com/emmeliesehlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Märker att du och jag är väldigt lika i hur vi sysselsätter oss hihi!
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Hehe så kan det nog vara!
nouw.com/emmeliesehlin
Lillymihlte
Lillymihlte,
Men alltså ja, bäst är du vännen - så glad för dig! Tack för alla tips, dom behöver jag!! <3
nouw.com/lillymihlte
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, så lite och vad glad jag blir<3
nouw.com/emmeliesehlin