Bröllopslokalen och dukningen

Foto, Wedding

Att planera vårt bröllop var hur kul som helst trots diskussioner om allt mellan himmel och jord, men det är ju så vi utvecklas och kommer fram till saker. Samtidigt som vi planerade vårt drömbröllop var jag oxå med i en projektgrupp på 12 personen som planerade bland de största evenemangen på LTU, nämligen Nolleperioden som är uppstartsperioden på LTU. Detta gjorde jag alltså parallellt och det var så utvecklande och jag kunde använda kunskaper fån det ena till det andra. Men nog om det.

När det kommer till bröllop är planering A och O och att börja i tid om man verkligen vill ha det som man tänkt. Något som slog mig under festen var att än hur mycket man planerar och drömmer så kan man inte göra mer än just planera och göra som man tänk. Hur det sedan blir på fest osv, det är omöjligt att veta men OJ så bra det blev för oss iallafall.

Det jag VISSTE att jag ville ha i lokalen och det som jag hade i huvudet var en ljusslingsvägg bakom oss, en ljusslinga i taket och gråa tygservetter. Resten fick bli som det blev för det var det enda jag var säker på att jag ville ha, och så blev det oxå.

När vi valde vår lokal så hade vi valt kyrka först och utefter det började vi kolla runt. Vi ville ha en som var rymlig, bra kök (så det underlättar för serveringspersonalen), inte allt för långt ifrån och inte överdrivet dyr. Vi hittade en som vi trodde skulle passa men det är ändå svårt att föreställa sig som man vill ha det när den är kal och ser ut som något annat.

Vi bokade vår lokal fre-sön men när vi närmade oss bröllopet hörde vi av oss och undrade om vi kunde hyra den från torsdagen istället då vi skulle upp med ljusslingor, in med barnen och lite annat. Det gick bra och det är jag glad för. Det hade blivit allt för stressigt på fredagen annars och jag hade tänkt att ta det ganska lugnt på fredagseftermiddagen.

Vi valde grått/vitt/grönt som färgtema och utgick från det. Vi sydde egna servetter (som förövrigt tog ganska lång tid men vi fick dem exakt som vi ville ha dem och O sydde de 20 sista då jag hade annat att tänka på så han gjorde klart dem), vi byggde en egen bar som min pappa och lillebror fixade. Morfar som är elektriker hjälpte oss upp med ljusslingorna och medan de fixade det började jag klä på stolarna med överdragen vi hade hyrt. Vi hade inte tänkt fixa stolsöverdrag men alltså WOW. Det är en av sakerna som överraskade mig mest och som gjorde så oerhört mycket gällande hur slutresultatet blev.

Vi byggde inte bara en egen bar eller sydde egna servetter, min lillebror fixade även egna ljusstakar i olika höjd gjorda på björk. Dessa ställde vi sedan ut på bordet med ljus i och det blev så bra!

När vi väl började med dukningen hade vi hjälp av våra föräldrar, syskon och deras flickvänner. Även några av mina kusiner och det är jag så tacksam för. Till dukningen hade farmor massor av dukar/lakan som vi använde, jag hade fått tag på ljuslyktor och vaser på universitetet när serveringslaget rensade bland sina grejer våren innan bröllopet och sedan fixade vi lite eget. Vi köpte till några vinglas från IKEA och sedan var vi redo att duka. Det tog ganska så lång tid och jag testade först hur jag ville ha det och sedan hjälptes vi åt att ställa ut glasen, besticken och tallrikarna. Servetterna med namnen skulle oxå läggas ut så vi testade vad som blev bäst och körde på det med festhäftet under.

Ljusväggen kom även upp under tiden vi dukade och det blev så bra. Jag beställde en 3x3m ljusslinga från WIsh och köpte lakan från IKEA.

Lokalen, dukningen, festen och middagen blev verkligen över förväntan. Vi planerade väldigt mycket och fixade men man kan som sagt aldrig veta exakt hur det blir. Våra toastar gjorde middagen så himla bra med talen, lekarna och stämningen. På vårt bord hade vi stora glasljusstakar, en kristallvas som min bukett sattes i och mindre vaser med blommor. Blommorna på borden gick även i färgerna som vi hade och matchade även blommorna i min bukett.

Summan av kardemumman, planera, börja i tid, gör som vill ha det men va inte rädd att ändra dig om det inte blir bra. Det är er dag och det ska vara som ni vill ha det än vad någon annan säger, men ta emot tips och lyssna på andra är viktigt ändå. Man kan alltid testa och ändra tillbaka. Jag blev så nöjd med hela middagen och stämningen var riktigt bra. Det hade inte kunnat bli bättre och allt var som en dröm.

Inlägget om planera ett bröllop hittar ni HÄR. Nästa inlägg är Say yes to the dress!

Gillar

Kommentarer

Yasmine,
Vad roligt att läsa och så fint ni fick det 😃
www.yasmissy.blogg.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Vad roligt att höra och tack så mycket! Det blev verkligen över förväntan!
nouw.com/emmeliesehlin
linndossing
linndossing,
Men herregud så fint!!! Så himla roligt att vi får hänga med på allt nu i efterhand, tack! <3
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack snälla! Vad kul att höra, ville smälta allt lite innan jag delade med mig av det<3
nouw.com/emmeliesehlin
Hilma
Hilma,
Åååh jag älskar verkligen det här inlägget och ser SÅ mycket fram emot nästa! 😃 Ni fick verkligen till en supermysig och vacker lokal och det är så häftigt att man kan göra så mycket själv <3<3
nouw.com/hilma
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, vad glad jag blir och det låter superbra! Nästa tror jag kommer ikväll😃 tack snälla! Jag blev hur nöjd som helst och som du säger är det rikrigt häftigt!<3
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså GUUUU vad fint ni hade det!!! Och ser verkligen SÅ mycket fram emot nästa inlägg <333
nouw.com/matildaberlin