Därför ska du gå på många visningar

Tips, Home

Innan vi köpte vårt hus hade vi kollat på 10 andra. I början mest för kul och för att ha gått på visningar och vi lärde oss så otroligt mycket på varje hus.

- bara för att bilderna ser bra ut behöver det inte vara bra, allt kan vara halvdant gjort och måste göras om trots att de kan vara nygjort. Vet inte hur många hus vi kollade på som mycket nytt behövde göras om på.

- du lär dig vad du gillar och inte gillar. Speciellt gällande planlösning

- du lär dig vad du ska kolla efter. Som fukt i källare efter golv och väggar, lukta efter mögel, känna värme/kyla på övervåningen ifall taket är dåligt isolerat, om ventilationen är dålig osv.

- läget går inte att ändra men planlösningen gör det.

- är det rabatter runt huset är det större risk för fukt i källaren

- lita på magkänslan. Jag lände direkt att här vill jag bo när vi klev in i huset vi köpte, det gjorde jag inte på något annat.

- kolla på huset 2 gånger om du är intresserad och ta med dig nån som kan se annat än vad du ser. Vi har gjort det 2 gånger och det är jag glad för, dock inte på det vi köpte haha men då besiktade vi huset innan vi köpte det och fick en andra titt på så sätt + svart på vitt husets alla brister.

- strunta i hur väggar och golv ser ut. Är det gamla eller fula tapeter eller plastmattor kvar så tänk bort dem, det går ganska snabbt att fixa om och oftast vill man ändå ha sin egna färg eller tapet på väggarna än om det är nygjort.

- besikta alltid huset och helst innan du köper det. Du får då svart på vitt vad du köper för hus och vad du måste åtgärda.

Gillar

Kommentarer

NotSoQuiet
NotSoQuiet,

Bra tips gällande husköp! Och vilken fin bild på ert hus!

nouw.com/notsoquiet
linneahedberg
linneahedberg,

Så bra tips! Nu när vi börjat småkolla på lite hus är det mycket man inte vet vad man ska titta på så detta ska jag verkligen ta med mig! <3

nouw.com/linneahedberg
Hilma
Hilma,

Jättebra tips! Det är nog väldigt lätt att bli för ivrig när man är sugen på att hitta något <3

nouw.com/hilma
happyM
happyM,

Men gud vilka bra tips, måste helt klart spara det här!! Tack för att du delar med dig, tror verkligen det kan hjälpa många!! Kram ❤️

nouw.com/happym
LouiseEdling
LouiseEdling,

Bra tips och vilket intressant inlägg att ta del av <3

nouw.com/louiseedling