Det där med att lyssna på kroppen

7D, Mat

Idag blev det inte som jag hade tänkt. Jag har ju känt mig helt utmattad och orkeslös senaste veckan blandat med förkylning. Imorse sa kroppen stopp och jag måste bli lite bättre på att lyssna på kroppen. Jag har en tendens att köra på ändå för man vill inte lämna någon k sticket eller känns sig svag som blir sjuk osv. Men idag blev det så. Kroppen sa nej så jag pluggade i öronproppar, tog en alvedon och fortsatte sova.

Sömn och en värktablett är mitt hemliga vapen när det kommer till förkylningar, huvudvärk och liknande. Idag funkar de inte men jag tänker fortsätta vila/sova/dricka/äta det jag blir sugen på.

Istället för att äta frukost i sängen så tände jag ljus och bäddade ner mig med frukosten (utan tv dessutom). När det sedan blev dags för lunch så kom mamma förbi med sallad från Hälsobaren och jag fick en mysig lunch med mamsen. Finns det något bättre sällskap än ens mamma när man är sjuk? Jag tror inte det. Iallafall inte för mig.
Och när de kommer till att lyssna på kroppen, do it. Mitt sista år i Luleå hade jag för många bollar i luften, körde på ändå med allt och höll bokstavligen på krascha. Det var inte förrän min mens två månader i rad var över 2 veckor (!!!) sen som jag insåg att jag måste prioritera och plocka bort något. Så ta hand om er och lär av andras misstag, lyssna på de runt omkring som är oroliga då de ser vad du själv inte ser just där och då.

Gillar

Kommentarer

stinaebbaaxi
stinaebbaaxi,
Så sant! Man måste prioritera sig själv också för att orka. Krya på dig! 😊
nouw.com/stinaebbaaxi
Frulindhamn
Frulindhamn,
Kroppen går verkligen sönder om man inte tar hand om både psyke och det fysiska. Jag har ju drabbats av utmattningssyndrom, mensen har försvunnit i flera månader i streck, jag har blivit deprimerad osv. Nu tycker jag det är sjukt mycket starkare och mer imponerande att säga stopp och nej, jag orkar inte det, än att bara köra på och visa sig ”duktig” hela tiden. Så cred till dig! Kram och krya 💛
nouw.com/frulindhamn