Drömresa

Foto, Resor

Alltså en drömresa om något är att fjällvandra på hästryggen. Jag gjorde det för ett år sedan idag och det är verkligen topp 3 på min lista över det bästa jag någonsin gjort!

Då min operation blev inställd kunde jag följa med på denna resa vilket jag är så himla tacksam för! Trots att jag inte hade ridit på flera år gick det hur bra som helst och vi fick hästar efter hur ridvan vi var.

En sak som var riktigt häftigt var hur elittränad dessa islandshästar var. De tar något år för dem att komma in i det men sedan har dem det! När vi gick i steniga bäckar och åar trampade de nästan aldrig fel. Inte heller när vi kom i full galopp och nästan hoppade ut i vattnet. Helt galet men vilken känsla!

Som sagt, något bland det bästa jag nånsin gjort och allt var så himla bra fixat. Vi sov över där inför resan och sedan på grund av att det regnade red vi bara dagaturer upp på fjällen och sov inte över på fjället. Det var faktiskt riktigt skönt då kläder och skor kunde torka under natten men även att få sova ordentligt.

Något som var helt magiskt och kittlande i magen var när vi galopperade i åarna. Det var full fart, vatten stänkte överallt vit hade jag haft en Gopro på mig hade man bara hört världens lyckligaste skratt från det att vi började tills vi var klar. Den frihetskänslan och sen när man sporrade hästen till att springa ännu fortare... Alltså OJOJ!!

Under dessa två dagar med ca 7h på hästryggen var dag så avverkade vi ca 5 mil upp på fjällen. Vi hann även en sväng in i Norge och fjällen är ju så himla vackra!!

Så får ni chansen, TA DEN! Även fast man kanske inte är så intresserad av hästar så var det ett helt underbart sätt att fjällvandra på. Och jag lovar dig, du kommer få träningsvärk! Men det är så himla härligt och det känns lite som man kan njuta på ett annat sätt. Hästen är så bra det den gör så den tog den bästa vägen (enligt den) som oftast var den bästa med. Och detta är något jag skulle kunna göra varje år för det var galet härligt! Sedan efter vi var klara blev vi bjuden på en av de godaste middagar jag varit med om!! Det var bland annat renkött och hur goda tillbehör som helst! Fast all mat de bjöd på var riktigt god!! Så våga göra detta än fast du kanske inte är så bekväm i det, det är oftast då det blir bäst!

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
åh så härligt😍
nouw.com/torres
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, helt underbart😍
nouw.com/emmeliesehlin