Recept: supersnabb kycklingwok

Tips, Vardag

Efter vår middag igår fick jag frågan om jag kunde dela med mig av receptet och självklart kan jag det! Det var riktigt gott och vi gjorde maten på mindre än 15 min!

Ingredienser:

½ paket fryst ingefära

1 påse grönkålsmix

1 kruka koriander

1 paket risnudlar

1 påse snackmorötter

1 påse wokkyckling

1 dl japansk soja

1 msk socker

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

neutral olja

Receptet är för 4 personer så det blir bra med matlådor. Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till nudlarna. Ta fram en stekpanna/wokpanna.

Marinad: soja, socker, rödvinsvinäger, ingefära och sambal oelek.

Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Häll av. Medan nudlarna kokar, hetta upp olja i stekpannan och fräs kycklingen ca 2-3 minuter på hög värme. Tillsätt påsen med grönkålsmixen och fräs ytterligare 2-3 min. Sänk värmen och vänd ner nudlarna i marinaden (vi vände marinaden i kycklingen och vände i nudlarna i allt sedan och det blev även bra).

Toppa kycklingwoken med blad från en kruka med koriander. Häll upp lite soja och sambal oelek i små skålar, morötterna och servera till woken.

Gillar

Kommentarer