Sida vid sida med diabetes

Vardag
I snart sex år har jag lärt mig riktigt mycket om en sjukdom som jag knappt hade varit i kontakt med tidigare. Jag minns att en tjej i klassen fick det när vi gick mellanstadiet men inte så mycket mer än att jag visste att man sticker sig, mäter blodsockret och tar en spruta när man äter.

När jag och Olov var på G fick jag veta att han hade diabetes typ 1. För mig spelade det ingen roll och jag tänkte inte så mycket på det. Nu efter att ha varit tillsammans i snart sex år och bott tillsammans i tre år har jag lärt mig kopiöst mycket om diabetes men speciellt om Olovs diabetes.

Undermedvetet oroar jag mig att det ska hända något, att han blir för låg och kanske medvetslös men främst av allt om det händer något och vad omgivningen gör. Vet människor vad de ska göra om en diabetiker blir låg? Jag har ingen aning, men då sjukdomen blir allt vanligare så ökar även kunskapen då oftast alla runt om i familjen vet mer eller mindre om det.

En trygghet som jag har just nu är ett armband som sitter runt hans handled där det står diabetes på samt mina kontaktuppgifter på baksidan. Nu är tekniken även så bra att sensorn som sitter på hans arm som mäter blodsockret och som sedan bara behövs skannas av kan göras med telefonen. På detta sätt får jag upp vad som skannas i en app i telefonen. Men jag vet fortfarande inte vad han skulle kunna ha på sig om något händer och som omgivningen skulle upptäcka. Har ni något förslag?

Gillar

Kommentarer