En känsla av panik och italiensk kultur

ITALIEN, PADUA, 7D

Den senaste tiden har det varit karneval här och som jag har förstått det firas det i hela Italien men den som är i Venedig är en av de äldsta. Redan på 1200talet började det och den är än idag (om de är lika vet jag inte). Så därför åkte vi inte till Venedig igår då det håller koll på hur många som är insatsen och stänger den när den är full.

Det firas även här och alla barn är utklädda och det är konfetti över alla gator. Så vid 16 igår gick vi ut för att shoppa och vi möts av världens folkhav. Tror aldrig jag sett så mycket människor och jag började få panik då det var så mycket.

Så vi gick och gick och det var uppträdanden på gatorna och utklädda som gick runt. Så vi tänkte att det blir lugnare när vi kommer ner till torget då alla vi mötte gick mot oss. Men icke. Där var det ännu mer människor och en parad med musik, utklädda som dansade och full rulle. Jag filmade lite så ska försöka få över det till datorn och instagram imorgon så kan ni kolla här .

Men det var helt galet och något som vi reagerade på var att ingen hade öronproppar eller liknande. Inte ens barnen? Jag tyckte det var ritkigt högt och då har hag jobbat på nattklubb.

Så vi fick uppleva lite av den italienska kulturen och detta firande. Enda tråkiga var att vi inte kunde åka till Venedig igår. Eller rättare sagt valde vi att inte göra det på grund av alla människor. Och så mycket som det var här i Padua antar jag att det var mycket mer i Venedig och det hade jag verkligen inte klarat av... Så nu ska jag och mamma upptäcka Venedig idag och sedan får jag göra det en annan dag med Olov så han pluggar hela dagen idag.

Gillar

Kommentarer

Lillan,
Gud så häftigt med en urgammal karneval verkligen 😃 är så avundsjuk vill också till Venedig ����
queenlillan.se/wordpress
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja verkligen! och venedig är så mysigt!
nouw.com/emmeliesehlin
megkaup
megkaup,
fattar verkligen paniken, hade nog satt mig på tåget hem direkt! 😅 visste att Venedig var proppfullt med turister, men på bilderna ser det ju helt GALET ut!!
nouw.com/megkaup
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, det var såååå stressande och paniken var så nära! Fullt med människor!
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Förstår verkligen paniken, men samtidigt så häftigt med glada folkfester. Något man sällan ser i Sverige. Ha en fin dag<3
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det var väldigt glatt och härligt men paniken var väldigt nära!
nouw.com/emmeliesehlin