En ny favorit - pomodorinisås

Mat, 7D

Efter tre månader i Italien föll jag ännu lite mer för pasta och en god tomatsås är ju så himla gott. Så när Åsa Ingrosso gjorde en story med tomatsås som såg riktigt god ut (och som halva Sverige verkar testa) så jag ville verkligen testa den. Köpte vinet på systemet och tydligen hade flera frågat efter det. Men sagt och gjort, det blev asgott och gick faktiskt ganska snabbt att slänga ihop. Enda jag saknade var tagliatelle istället för pastan vi hade, so big tip!

Du behöver: Salt, olivolja, sharlottenlök, vitlök, 1 burk med körsbärstomater, Marsalavin, smör, oregano, basilika, grädde, socker, parmesan och pastavatten.

Gör såhär: Börja med att ha salt i en torr panna och slå på värmen. När de blivit varmt häll i olivoljan och stek löken på låg värme. Slå på tomaterna och vinet och höj värmen. Låt puttra tills tomaterna blivit mjuka och ha i lite smör och alla kryddor. Ca 1 msk grädde och en nypa socker. Ha i lite riven parmesan och när pastan är klar, häll i lite pastavatten så såsen tjocknar och vänd sedan i såsen i pastan. Riv massor med parmesan över och njut.

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men herre vad gott det ser ut!! Kan du inte snälla langa receptet med? =) <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Så gott och har uppdaterat inlägget med recept nu<3
nouw.com/emmeliesehlin
Sabinakj
Sabinakj,
men wow, det där såg riiiktigt gott ut! <3
nouw.com/sabinakj
malinkirstine
malinkirstine,
Men fy vad gott! Måste prova detta <3
nouw.com/malinkirstine
joywesterberg
joywesterberg,
Det ser verkligen magiskt ut! Måste testa, tack för tips! <3
nouw.com/joywesterberg
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men alltså herregud så gott det där verkar vara! Blir så glad varje gång det kommer ut mat man faktiskt inte har ätit! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr