En tyst kamp senaste två åren

Vardag

Ibland går tiden väldigt fort och ibland sakta. Dessa två senaste år med operationen i bagaget har varit båda delarna. Allt började med att jag bröt min handled när jag var 11 år och när jag flyttande hemifrån och gjorde mer i hemmet som handla, diska osv började det domna och värka ut i mina fingrar. Det tog ett tag från att träffa läkare till att jag bestämde mig för att operera. Och om jag innan visste vilken kamp det skulle bli, kanske jag inte hade opererat mig...

Naiv som jag var så tänkte jag att det skulle bli bättre när jag tog bort gipset. Det var då kampen började då jag inte hade någon rörlighet alls i handleden och gick på smärtstillande för att ens kunna börja stretcha den. Det var en balans mellan smärta och fysioterapi. Varannan vecka var jag mer eller mindre till min fysio för att stretcha ut den och som en morot att ha kommit längre än gången innan. Det blev ca 4 månader med fysioterapi innan det var "bra", än fast det var långt ifrån bra.

Nu har det snart gått ganska precis 2 år sedan jag tog bort gipset som var min bästa kompis i 6 veckor än fast jag hatade det. Och hur är det nu?

Det har helt klart varit kämpigt att ta mig dit jag är idag då jag hade svårt att lyfta och ens bära grejer i början. Jag kan fortfarande få ont och lite domningar i fingrarna av att bära chips i handen, men då tvingar jag verkligen den att vara rak.

Men rörligheten är inte som innan och det är inte säkert att jag kommer få tillbaka den helt heller, det var lite det som var tanken med operationen. Att göra den stabilare. Men det har medfört att jag inte kan träna genom att stå med tyngden på händerna och jag skulle aldrig kunna göra en armhävning. Men det har jag gjort bara för att motbevisa att det gick. Jag har svårt för att skriva på datorn en längre stund då handleden känns trött och börja värka lite.

Men det är inte förrän nu jag känner att det var ett bra beslut då det börjar bli bättre och jag har inga domningar när jag diskar, bär matkassar eller cyklar. Känner jag av den blir den ofta stel och då är det oftast bara att sova med min skena som gör att handleden är rak och smärtan minskar, men dessutom får jag en bättre start på morgonen och slipper vakna med smärta. Det var ett stort minus föra bara ett år sedan då jag kunde vakna med smärta och dagen var mer eller mindre förstörd.

Men äntligen är det bättre och jag tror det blir bättre ju mer jag gör i vardagen och även stretchar den ibland.

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

susannehellstrm17737,
♥️♥️
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina! Oj vilken tuff resa du har gjort, förstår att det måste ha varit tufft! Så skönt att det börjar bli bättre äntligen, så glad för din skull. Massa kramar ❤ ☺
nouw.com/sofialissmyr