Ett år äldre och en födelsedagslista

Allmänt , 7D

Idag är det torsdag, 21 mars och min födelsedag. Känns lite galet att jag dels fyller 24, men dels för att jag gör det här i Italien. Jag har alltid älskat födelsedagar för jag älskar att få paket hehe, men sen jag flyttade 40 mil hemifrån för att plugga så blev födelsedagarna inte riktigt densamma. För mig handlar det mycket om gemenskapen som den ger när man har alla man älskar hos sig. När vi pluggade hade vi oftast upp våra familjer men inge mer, så det var lite tomt och sedan vad du istället firade för resten av släkten när vi väl kom hem. Men snart flyttar vi hem igen och då blir det kanske lite mer som vanligt!

Jag tänkte dela med mig av en lista om födelsedagar och hur vi brukar fira dem.

Hur firar ni födelsedagar? I familjen firar vi samma dag som någon fyller år med både sång, frukost på säng, paket och en middag tillsammans. Vi brukar fira med släkten med men då nästan alla sportat under åren har firandet oftast blivit på en helgdag. Men nu när vi är gifta och bor tillsammans så måste vi hitta våra egna traditioner och hur vi vill ha vårt firande som. Våra familjer har firar väldigt olika men det beror till mestadels till storleken på släkten.

Bjuder ni hem släkt och vänner? Ja, släkten är det alltid och vänner brukar vi isåfall fira med en annan dag. Jag älskar födelsedagar och inte bara mina egna, utan just för gemenskapen och då träffa alla man håller kär samtidigt. Det är så mysigt och vi har en ganska så tajt släkt.

Vad bjuds det på? Vi har alltid haft fika hos oss och det brukar bli en del sorter med kakor och bullar osv. Alltid något nytt att testa och alltid så gott så man spricker efter. På Olovs sida äter de alltid middag och efterrätt så det skiljer sig en del.

Har ni något "måste" som är med i firandet? CHOKLADBOLLAR. Det är ett måste och är de köpta kommer du få höra det flera år framöver. Oftast behövs det en fyrdubbelsats när pappa och lillebror gör chokladbollar för de ska vara stora med!

Hur kan en födelsedag se ut? Frukost på säng med sång och ibland ett paket eller så. Beroende på dag så fortsätter dagen lite som vanligt och man fixar det som behövs, ställer fram koppar, glas, assietter osv och väntar på att få främmande.

Vad äter ni under dagen? Fika i stora lass som jag nämnde ovan, men sedan har vi även att födelsedagsbarnet får välja vad det blir till middag.

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
åh, stort grattis på din dag kompis! 💖 och jag håller med - en födeseldag utan fika är liksom inte en riktig födelsedag!!
nouw.com/megkaup
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack fina du! <3 nä eller hur! FIKA TILL FOLKET!
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Stort grattis i efterskott! Vilka mysiga födelsedagar ni verkar ha i er familj<3
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack! Ja det är riktigt mysigt!
nouw.com/emmeliesehlin
artibus
artibus,
Men grattis världens bästa Emmelie!! Fantastisk lista, hoppas du får en fantastiskt bra dag! <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack! Det hade jag än fast det var annorlunda!<3
nouw.com/emmeliesehlin
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men MASSA grattis i efterskott till dig vännen, hoppas du hade en superbra dag! <3
nouw.com/emmaengstrom
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack snälla du! Jag hade en superbra dag<3
nouw.com/emmeliesehlin