Favoriter i Paris

Paris

Hade tänkt att tipsa om tre av mina favoritrestauranger och ett område i Paris. Vi åt på väldigt många restauranger men dessa tre var mina absoluta favoriter.

Le Pain Quotiden - Jag och Olov åt brunch här och det var ruggigt gott. Det fanns många olika marmelader, bröd etc. samt olika goda drycker och tallrikar med olika tillbehör. Det var riktigt mysigt och så gott! Denna fanns på lite olika ställen men den vi gick till var ganska nära Sacre Couer så vi åt där innan vi gick upp dit. Rekommenderas starkt!

Les Apotres de Pigalle - åt här två gånger, jag och pappa en gång och andra gången tog vi med mamma. Det var även detta riktigt gott. Det var lite som tapas att man beställde in många små rätter som man kunde dela på men även charkbrickor, drinkar och vin. Denna låg uppe vid Pigalle så denna gick vi till efter att ha gått och kollat vid Moulin Rouge.

Le Relais de Venise - åt på denna goding tre gånger och det var magiskt gott varje gång. De serverar en rätt och har gjort det sedan de startade. Det är verkligen ett måste om man älskar kött för detta är det bästa och godaste jag någonsin ätit! Strips och kött med sås tänker man ska vara inget speciellt, men alltså detta!! Godaste stripsen någonsin, köttet fick man välja hur väl tillagat det skulle vara och såsen var ett mysterium. Men allt tillsammans var som en symfoni i munnen och salladen som var till förrätt var även den riktigt god! Lätt, enkel och fräsch. Det finns ännu en grej med denna som gör den så grym men det tänker jag inte säga, det får bli en överraskning och jag och pappa blev helt chockade och nöjt bara ännu mer!

Latinska kvarteren - första kvällen i Paris åt jag och pappa här på en liten restaurang. Det fanns riktigt många så vi gick in i en som vi tyckte såg bra ut (kommer inte ihåg namnet). Det är riktigt mysigt i latinska kvarteren och maten vi åt var riktigt god. Jag ville testa något typiskt franskt så jag tog löksoppa till förrätt och till varmrätt boeuf bourguignon. Det var galet gott och det är något jag måste ta och göra nu i höst och äta i höstmörkret med ljus tända framför TVn.

  • Postad i: Paris

Gillar

Kommentarer