Fem fotofavoriter

Foto

Jag har så mycket bilder sparade och när jag kollade igenom datorn och min hårddisk hittade jag så mycket som jag hade glömt. Jag hittade min gamla favoritfoton som jag tagit i början av när jag började fotografera. Jag har alltid lekt med bländare, slutartider och vitbalanser sedan dag 1 och det är så kul att gå tillbaka och kolla. Här är mina fem favoriter från förr.

Denna knäppte jag i en kompis stuga ganska sent en kväll med lång slutartid och lite rörelse. Tycker om den men om jag skulle ha knäppt den nu hade jag nog ändrat färgerna lite då den känns väldigt kall och det är helt fel vitbalans.

Jag bara älskar denna bild, det är nog 8 år sedan jag knäppte den då jag fortfarande gick högstadiet och brorsan spelade hockey då denna är knäppa på en djurpark när brorsan hade hockeyläger en sommar. Så väldigt gammal men den är fortfarande en favorit, enda jag skulle ha gjort var att spara bilden med och utan mitt namn, för nu står mitt gamla namn på den och det står så stort att det förstör bilden.

Då mina kusiner bor vid havet har det blivit en del bilder där och denna älskar jag känslan i. Liten och större vid havet. Hade jag fixat bilden nu hade den inte sett ut så men det är det som är charmen med att gå tillbaka till äldre bilder, se hur man gjorde då och göra en ny för att se utvecklingen eller vilka olika känslor man vill ta fram i bilden.

Jag vet inte hur länge, men sedan jag knäppte denna bild har jag velat ha den som en stor fet fototapet. Tycker den skulle varit så häftig att ha och tycker liknande nu men inte lika mycket. Skulle istället kunna ha den som en stor tavla då jag tycker den är så mäktig. Har försökt ta om denna bild så många gånger men inte lyckats som jag gjorde med denna. Men det är väl därför den är "the one". The perfect shot och det kommer inte hända igen.

Sist men inte minst, den bild jag har velat förstora men som har för dålig upplösning... sad but true. Knäppte iallafall denna i New York 2011 och tycker den är så häftig med alla höga hus och mannen som är i bilden nere till höger gör denna bild så mycket bättre då det gör att man verkligen ser hur högt och stort allt är.

Så dessa är nog mina fem fotofavoriter från mina yngre år. Jag vet inte om jag vill veta hur många bilder jag knäppt totalt men över 10 år med en systemkamera blir det en hel del bilder än fast många raderas. Nu ska jag ta nästa steg och håller på lära mig mer om HDR-bilder, göra panoramabilder, kanske någon fotografering med nyfödda (lär bli när jag själv får barn, stackars barn haha) och sedan har jag en dröm om att kunna leva på fotograferingen, men det är väldigt långt borta och jag vet inte ens om jag vågar satsa på det men jag har en dröm, men för tillfället är den alldeles för privat.

  • Postad i: Foto

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Gillade verkligen den första! Det ser ut som något som vi hade kunnat studera på universitetet!
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Jag gillar den oxå! Jaså? Vad spännande!
nouw.com/emmeliesehlin
linndossing
linndossing,
Wow så fina bilder! Kram
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, tack linn<3
nouw.com/emmeliesehlin
Nettan,
Superfina bilder ! Förstår att du är nöjd över dom
nettanbergh.blogg.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så vackert,underbara bilder👌🏼
nouw.com/juliavnmelin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
janielindahl
janielindahl,
Slås av dina foton Emmelie, speciellt trädet! Kan förstå att den är ”the one”, fick den känslan! Ögonen drogs till bilden direkt! Du har verkligen talang att se det vackra i vardagens detaljer. Skulle inte alls bli förvånad om din dröm om att göra foto-karriär blir sann ❤️
nouw.com/janielindahl
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, eller hur?! Älskar den och kommer nog göra en förstoring på den! Tack fina du, vi får se vad som händer!❤
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså wooow! Så otroliga bilder!! Wow, wow, wow!! <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack vännen<3
nouw.com/emmeliesehlin
amandalarssons
amandalarssons,
Så fina bilder, älskar den sista från New York! 😍
nouw.com/amandalarssons
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, den gillar jag med!
nouw.com/emmeliesehlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Alltså wow du är verkligen så sjukt duktig på att fotografera! Den sista bilden var verkligen så galet fin, älskar känslan man får av bilden. Skulle du vilja dela med dig av fler bilder? Hade varit superroligt vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, tack fina Sofia för dina ord! Och ja, jag tycker om den med! Hur skulle du vilja se dem och vad vill du isåfall se för bilder?😊 kram <3
nouw.com/emmeliesehlin
Amanda (Swedish Passport),
Åh så kul att få se! Det är ju så roligt att gå tillbaka och titta på gamla bilder och se hur man har utvecklats 😊 Och när det kommer till fotografdrömmarna - kör hårt! Du behöver ju inte börja med inställningen att det ska vara ett heltidsyrke, varför inte köra på en hobbyverksamhet på sidan av? 😊
swedishpassport.com
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det är ju verkligen det! Åh, tack snälla för dina ord! Det är en väldigt bra början!😊
nouw.com/emmeliesehlin
happyM
happyM,
Så kul att ha kvar!! Jättefina bilder ♥️
nouw.com/happym