Fem knep i sjukdomstider

Vardag, Tips

Nu i februari är det mycket förkylningar och många är sjuk. För tillfället är även jag väldigt hängig men jag känner mig ändå bättre än igår. Så jag tänkte dela med mig av några knep jag har och använder mig av när jag är förkyld eller sjuk.

För det första, vila, vila och återigen vila. När jag börjar känna mig hängig och förkyld är vila det viktigaste för mig. Jag kan vila och sova en eftermiddag för att få den extra vilan då det är ganska lätt att inte lägger sig i tid för man har annat att göra. Så vila och sova är guld och ger så mycket.

För det andra, gör det du känner att du behöver göra. Om du inte orkar något och behöver en dag i sängen eller i soffan? gör det. Vill du se serier i ett dygn? gör det. Känner du för att fixa och dona? gör det. Det är oftast en dag och du behöver den förmodligen mer än vad du tror. Och sedan vet du vad din kropp behöver så gör det den behöver och vad du känner för.

För det tredje, som även hänger ihop med föregående är maten. Ät det du är sugen på och det du känner att du är sugen på. Varför äta något du inte är sugen på eller känner för när kroppen känns hängig och kanske är febrig? Ät det du är sugen på för om du själv får bestämma vad du vill ha blir det oftast bäst och man är även på bättre humör.

För det fjärde, när jag känner att jag vill känna mig piggare och fräschare är att ta en dusch och få duscha av sig sjukdomen och hängigheten. Skrubba kroppen, ta ditt favoritschampo eller lägg en ansiktsmask, gör det du behöver just för stunden och som du mår bra av. Jag tycker även duschar är bra när man är förkyld för det känns som att det är mycket som släpper.

Det femte som jag brukar köra på efter en dusch är att ta på sig sköna vardagskläder och göra sig lite finare och klä upp sig än att lägga sig i soffan eller sängen i pyjamas med massa filtar. Detta kan ändå behövas, jag hade en sån dag igår, men idag känner jag mig inte lika seg och känner att jag vill bli frisk och känna mig piggare. Att bara känna sig fräsch tycker jag gör väldigt mycket för det allmänna måendet.

Allt detta är det något jag brukar göra men jag tänker även att om du tror att du blir bättre av något, t.ex. att dricka ingefärsshot varje morgon och du gör saker du mår bra av och tror på, då tror jag även att det går snabbare att bli frisk. Lite som placebo. Så idag har jag klivit upp, fixat lite men även tagit en dusch och tagit på mig kläder jag är bekväm i. Jag ska även ta och äta det jag känner för vilket idag är avokadopasta med halloumi.

#nouw30daychallenege

Gillar

Kommentarer