Föräldraledig under covid-19

Tankar

Förra veckan skrev @artibus om hur det var att vara gravid under denna pandemi, så jag tänkte spinna vidare på det och hur det är att vara föräldraledig. Jag har varit föräldraledig ett halvår nu och det är svårt att veta hur det annars brukar vara, men detta är det enda vi vet om.

Det känns som hela detta år varit fullt med diverse händelser. Vid årsskiftet var det bränderna i Australien, black lives matters, explosionen i Beirut och sen Covid-19. Allt har avlöst varandra och det kändes ganska bra att bo så långt norrut när Corona kom. Vi har inte haft så mycket häromkring (vad vi vet) men det har såklart ändå påverkat. Dagen innan M föddes infördes besöksförbudet på sjukhuset men Olov fick ändå följa med på förlossningen vilket jag är så tacksam för. Men det är ändå lite speciellt att få barn mitt i en pandemi.

Trots Corona hade vi tänkt ta iallafall en vecka hemma själva innan besök för att känna in läget, men nu gjorde det att vi knappt träffat släkt och vänner som inte heller kunnat uppvakta han alls. Våra familjer har vi träffat ganska ofta men alla är såklart symptomfria då, vi tvättar händerna direkt och spritar dem. Resten av våra släkter har vi inte träffat mycket och har vi gjort det har det varit ute med avstånd och ingen har varit uppi M alls vilket jag tycker ha varit det jobbigaste. Ingen har fått ta vara på bebismyset, haft M hos sig eller liknande. Värst är det får våra mor- och farföräldrar som är i riskgrupp och gamla = inte fått hålla i han.

Sen smågrejer som jag sett framemot som att gå på stan och fika, äta lunch med nån mammakompis och gå på liten & stor osv har inte blivit av. Det är inte heller några föräldragrupper och då jag är ensam bland de jag känner att få barn är det tur jag hittat några andra mammor genom bekanta eller sociala medier.

Men samtidigt så är jag glad att alla mår bra, att vi inte blivit sjuka och när det väl är en pandemi måste man ta sitt ansvar. Jag tvättar fortfarande händerna hela tiden (nästan i mani), blir irriterad när jag är ute och går om folk inte tar avstånd och tycker det känns så konstigt på film/serier när det är stora folkmassor och de kramas osv, men det kanske bara är jag. Samtidigt vill jag ändå leva som vanligt som det är möjligt som ibland är en balansgång.

#bestofnouw

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh vad spännande att läsa! De skar i mitt hjärta att dom inte fått hålla i honom, men så viktigt och ni gör helt rätt. Förstår att du vill ta en mammalunch eller liknande. Jag känner också om jag blir sjukskriven för foglossning kommer jag ha det så tråkgit hemma ensam, vill kunna ta en fika på stan. Men alla får ta sitt ansvar! Håller verkligen med om den där balansgången, och jag kan bli lite irriterad. Jag valde att inte ha med mina mor och far föräldrar när vi hade gender relieve party pga corona. Sen ser man massa folk som varit så otroligt mycket folk på en badstrand... Håller tummarna att resten utav din mammaledighet kan vara lättare att få träffa folk <3
nouw.com/artibus
megkaup
megkaup,
åh, måste helt klart vara märkligt att få barn i dessa tider! som tur är (om man får lov att vara cheesy) är kärlek och närhet mor och barn sinsemellan gratis och påverkas inte (alltför mycket!) pga pandemin. <3
nouw.com/megkaup
celinelundqvists
celinelundqvists,
Är så glad att allt ändå flytit på så bra för er, trots att det är en del som är annorlunda! Och att ni är friska <3 Kram!
nouw.com/celinelundqvists
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vilket spännande och bra skrivet inlägg du bjuder på vännen! Kan tänka mig att det måste ha känts så märkligt under dessa månader men skönt att ni har klarat er så bra. Hoppas det försvinner snart så du kan ta igen allting du velat göra! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr