Förväntningar vs. verkligheten - leva i Italien

Paris, ITALIEN, PADUA, 7D

Jag har nu bott i Italien i ca 2 veckor och jag har fått ändra min tankegång lite inför med hur jag tänkte innan jag åkte ner. Jag har så mycket jag vill göra och uppleva så jag tänkte att jag kanske åker till Verona en dag och Venedig en annan. Trots att jag inte bott här så länge (och det här kan hinna ändras) så har jag gjort en helomvändning här.

Mamma sa hela tiden att ”du får inte åka nånstans själv, du måste åka med Olov”. Jag tänkte inte så för jag vill också göra saker på dagarna medan han pluggar, men det är inte riktigt så längre. Verkligheten har kommit ikapp och jag känner inte att jag vill åka själv.

För det första är jag i ett helt nytt land där jag inte ens kan språket i. För det andra så har jag någonstans djupt inne i mig en rädsla på att något kan hända och jag vill inte utsätta mig för det. Och för det tredje så är det roligare att uppleva tillsammans med någon.

Jag minns när jag bodde i Paris i 5 veckor för några år sedan och panik jag kände i varje steg jag tog efter Champs Élysées att något skulle hända. Då var det även en orolig tid då de var ett bombhot mot Disneyland och att det kanske skulle hända något i Paris på första advent.

Det sitter lite kvar i mig och jag har fortfarande inte lärt känna denna stad så bra än, men det kan komma att förändras, men just nu känns det inte så. Jag gillar min trygga bubbla här och ibland kan jag känna att det är jobbigt att ta sig ut på en promenad, men fördelen är att det alltid är så mycket folk ute och går efter stråken, men som tjej, i alla fall jag, har jag alltid en tanke på vad jag skulle göra om något skulle hända. Är inte det tragiskt?

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Jag håller med din mamma att du inte ska göra va som helat i landet utan din man.
nouw.com/jagochminahjärtan
Sverige_influencer
Sverige_influencer,
Jag skulle aldrig göra något utan min om jag var i ett annat land så jag tycker du dka lyssna på de din mamma sagt men ändå visst du är vuxen & gör de du känner.
nouw.com/sverige_influencer
FridaochTove
FridaochTove,
Så himla synd att det ska vara så, att man ska tänka på allt som är en risk som inte ens borde vara en risk. Att man inte ska kunna lita på andra människor, hemskt
nouw.com/fridaochtove