Förväntningar vs. verkligheten

MammaInnehåller affiliate-länkar

Fick frågan om min förväntningar på att vara mamma och hur det egentligen är, men det känns så svårt att svara på då det är så självklart nu när jag väl har en bebis. Men jag ska försöka lista några förväntningar iallafall.

Jag såg framför mig en mysig tid med barnvagnspromenader, sitta och fika på stan, luncha med nån kompis eller familjemedlem blandat med timslånga sovstunder med en nykläckt. Åka till farfars och morfars och fika i timmar och bara njuta av att se dem tillsammans. Jag förväntade mig sömnlösa nätter, mjölkstockning och torrschampo i mängder. Så hur blev det?

Barnvagnspromenader har vi tagit i både ur och skur, långa som korta och jag älskar det. Så skönt att komma ut och få “egentid” samtidigt som bebis sover. Men pandemin slog till lämpligt till att M föddes och med det har det knappt blivit någon lunch eller fika ute alls, knappt träffat mina mor- och farföräldrar då de är i riskgrupp och de har knappt hållit i min lilla bebis. Han var månader innan de höll han första gången vilket är så himla tråkigt, alla gick miste på den lilla bebisgostiden. Tid vi inte får tillbaka men jag är så glad alla mår bra iallafall.

Sömnlösa har vi knappt haft trots matpauser under nätterna (men de räknar jag inte), mjölkstockning har jag inte haft (tack vare dessa) och duscha går utmärkt med bebis i babysitter.

Något som jag däremot inte hade så stor koll på är alla utvecklingsfaser de har. Det är inget jag hade satt mig in i eller tänkt på förrän vi var där med en gnälligare och oroligare bebis än vanligt. Men stackars små som inte får nån förvarning om allt som händer dem. Ett av de första utvecklingsstegen går de från att se på 30 cm till hela 70-80 cm. Så stor världen helt plötsligt bli, klart man behöver trygghet.

Jag älskar att vara mamma än fast man ibland inte har någon aning om vad man ska göra, men det löser sig alltid på ett eller annat sätt. Vissa dagar gör man det man måste för att ta sig igenom den medan andra är man världens ninja som gör allt med bebisen på höften. Det är inte som jag förväntade mig, men det är så mycket bättre.

Hade tänkt göra ett inlägg om mina förväntningar på graviditeten och förlossningen oxå, är det något som skulle vara intressant att läsa?

  • Postad i: Mamma

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh så roligt och spännande inlägg att få läsa! Älskar att läsa sånt här för tycker det inte skrivs så mycket om som jag hade velat att det görs. Jag tycker det låter superbra med ett sånt inlägg faktiskt så kör på det! Massa kramar:) <3

nouw.com/sofialissmyr
amaliev
amaliev,

Åh, for et fint innlegg, og spennende å lese for meg som ikke har fått barn enda, men skal jo det en gang i fremtiden!<3 Gjerne skriv flere innlegg ang graviditeten din ja, spennende å lese!

nouw.com/amaliev
evelinajosefines
evelinajosefines,

Så otroligt fint inlägg! Jag hade inte heller koll på utvecklibgsfaserna de går igenom, får som en klump i magen varje gång han går igenom en man känner sig inte alls tillräcklig 😔

nouw.com/evelinajosefines
artibus
artibus,

Vad roligt att läsa, jag har också massa förväntningar och vad jag tror det kommer bli att vara mamma. Men kan tänka mig också att det blir helt annat. Härligt att ni alltid går promenader med barnvagnen oavsett väder, det ska jag också försöka göra sen! <3

nouw.com/artibus
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så fint inlägg. Det berörde <3

nouw.com/agnesmathilda
beattriicee
beattriicee,

Väldigt spännande att läsa ditt inlägg, kan tänka mig att alla förväntningar inte blir som man tänk sig! <3

nouw.com/beattriicee
felicianelen
felicianelen,

Nej men vilket mysigt inlägg!! Wow🤗


nouw.com/felicianelen
oliviamalm
oliviamalm ,

Så himla kul att få läsa 😊

nouw.com/oliviamalm