FOTOTIPS - färdigställa bilderna

Foto, 7D, Tips

Inlägget om vad jag fotar med och mitt första och viktigaste fototips hittar ni HÄR .

Jag tänkte gå in lite mer ingående i hur jag färdigställer mina bilder. Varför jag säger färdigställer och inte redigerar är för att jag fotar bilderna i RAW, vilket betyder att bilden jag knäppt är rå, har all data/information kvar och måste färdigställas med efterbehandling. En JPEG-bild blir klar direkt i kameran och kameran tar bort den data/information den inte behöver. Så i RAW måste bilden bli klar på datorn och att bara knäppa den är halva delen av bilden.

Förut fotade jag bara i JPEG men fotar både i RAW och JPEG nu och färdigställer sedan bilderna på datorn. Det jag gör då är att hitta känslan i bilden jag vill förmedla. Jag är verkligen inte bra på att redigera bilder och skulle kunna bli så mycket bättre, men att fota i RAW är ett steg och jag kan lättare få till bilderna trots fel inställningar. Här nedan kan ni se en bild fotad i RAW, före och efter behandling.

När det kommer till bilderna jag fotar här i Italien så har jag försökt knäppa så bra bild som möjligt för att sedan ta fram den känsla i bilden jag vill förmedla. På sista tiden gillar jag mina bilder med en lite mjukare och gulare ton, innan hade jag det lite mer åt det blåare hållet. Men i stort sett så är det ljuset i bilden jag jobbar med och kan förstärka eller försvaga skuggor eller liknande för att få till bilden jag vill ha.

Här nedan ser ni två typer av bilder som är före och efter behandling.

Så vad tycker ni? Vilken av bilderna gillar ni mest? De mer blåa eller de mer gula?

Jag kan ibland känna olika beroende på vilket humör jag är på, men jag vill helst ha ett liknande flöde så försöker hålla mig till samma typ av stil i bilderna.

Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram? Där kommer det upp bilder från Italien med. Ni hittar mig under Sehlinemmelie.

Gillar

Kommentarer

Sverige_influencer
Sverige_influencer,
den gula tycker jag !!!! Jätte fina bilder du tar 😊 så där känner ja också de beror på vilket humör man är på
nouw.com/sverige_influencer
Nettan,
Du lägger upp jättefina bilder. Sjäv tar jag bara kort på mobilen men har inte lärt mig allt man kan göra
nettanbergh.blogg.se
nwistrand
nwistrand,
Så fina bilder, och så bra inlägg 😊
nouw.com/nwistrand
janielindahl
janielindahl,
Otroligt vackert både med det gula och det blåa ❤️ Men håller med dig i att det ofta beror på humör! Sen får jag en mer varm och inbjudande känsla av det lite gulare i dina bilder; speciellt i de fotona där solen är med ☀️ Följer redan på Insta så nyfiken som jag är 😘 Kram 💕
nouw.com/janielindahl
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Verkligen fina bilder både och, du är verkigen så grym alltså! Det är så kul att få ta del av såna här grymma tips, gärna fler såna här inlägg. Kram vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Du är ju så galet duktig!! ❤️
nouw.com/happym
FridaochTove
FridaochTove,
Intressant inlägg! Tycker båda variationerna är fina, som du säger beror på vilket mood man är i och vilken känsla vill förmedla. Kram<3
nouw.com/fridaochtove