Gör en egen babywrap

Bebis, DIY

När min kusin fick första barnet gjorde hon en babywrap man kan ha i babyskyddet utan att behöva ta på massor med kläder om det är lite kyligare, så det mönstret sparade jag till dagen jag själv ville göra en egen. Här hittar ni beskrivningen jag utgick från med väldigt bra bilder steg för steg.

Det som behövs är:
En symaskin
1 meter fleecetyg (jag tog ett annat mysigt tyg)
1 meter bomullstyg
Nålar
Sax
Sytråd

Börja med att klippa tygerna så att båda är 1x1 meter.

Lägg sedan tygerna rätsida mot rätsida och se till så det är jämt i kanterna.

Rita och klipp sedan tyget som ovan och nåla kanterna, men lämna en öppning uppe på rundningen (se bild längre ner).

Sy sedan runt kanten, ta bort nålarna och lämna öppet så det går vända den åt rätt håll.

Här syns öppningen bättre.

Lägg sedan rundningen med tyget som ska vara på utsidan av wrapen inåt då det kommer bli luvan. Här är det bra att nåla men mina nålar försvann i tyget så jag orkade inte ha några...

Klipp sedan bort det överflödiga ovanför sömmen och vänd sedan wrapen åt de håll den ska vara och sy en söm runt hela wrapen (om du vill) för en exklusivare känsla och dessutom känns det som att tyget hålls på plats bättre.

Glömde fota lite, men efter det är det bara att måtta i babyskyddet var öppningarna ska vara för bältet, sy runt det ritade området och klipp sedan upp det ritade strecket.

Sedan är du klar! Och här nedan ser ni mitt resultat och man ser sömmen runt kanten så mycket bättre här nedan.

Jag är så nöjd och än om jag var lite tveksam över tyget med spindlar som jag tyckte var väldigt bra där och då (för att bryta av lite i allt beige jag har för allt annat...), blev det ändå väldigt bra. Så nu kommer inte mini frysa i babyskyddet och somnar han så är det bara att öppna upp filten. Hur smidigt?!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer