Ikeabesök, renoveringsbeslut & kaos

Renovering, Vardag

Igår fick vi äntligen till Ikearesan vi tänkt göra ett tag. Det är längsta bilresan vi hittills gjort med M (11 mil) och det gick relativt smidigt. Jag måste bara bli bättre på mata med klämmis men det finns en första gång för allt. Så Ikeapremiären med barn är gjord och vi hade en hel del att kolla, testa och köpa inför kommande husrenovering och inflytt.

Vi ska så småningom göra om köket så vi har börjat kolla runt för det och ska ta tid på oss och planera allt in i minsta detalj. Det är kanske nått år bort men det känns kul att börja kolla redan nu.

Till badrummet som ska renoveras direkt när vi får nycklarna har vi spanat in olika kommoder som skulle kunna passa, speglar och annan typ av förvarning. Det är många beslut som vi ska tas framöver, bland annat vilket kakel/klinker vi ska ha, blandare till duschen, glasvägg, kommod, toalett och spegel/skåp. Allt som har med huset och renoveringen att göra kommer ni hitta under "renovering" och jag ska fota alla förebilder direkt vi får nycklarna. TAGGA

Det blev en lunchpaus innan värsta rusningen som var väldigt behövligt. Jag tog för en gångs skull inte kycklingen, fish and chips lockade mer och var riktigt gott! Vi fortsatte Ikearundan nere och köpte bland annat en rostfri stekpanna (alla i teflon ska ut!!), nya lakan, leksaker, monstera, petskydd till vägguttagen, andra säkerhetsgrejer och ett plastskydd som är under M's matstol. Vi provande även ut soffan vi spanat in och det blir förmodligen den, men vi ska först kolla vad Mio har innan vi bestämmer oss.

Som sagt köpte vi även lite nya leksaker. Det känns kul att kunna byta ut lite och varva på leksakerna så det finns något nytt. Jag hittade även en jättemonstera som var ett måste att köpa. Älskar som sagt dem och vill ha en megastor. Denna har helt klart potential.

Jag fixade ordning lekhörnan i tvrummet och det blev väldigt mycket bättre. För någon kväll sen fick jag ett ryck och vi möblerade om hela vardagsrummet. Nu känns det lite mer öppet och är ganska likt hur vi kommer ha det i huset sedan. Ska ta tummen ur ikväll och fota hur det blev så ska ni får se.

Idag har vi haft en ganska lugn dag med babysim, besök av svärföräldrarna och nu ligger och ser damhockey. När M vaknar ska vi äta gröt och när han somnat för natten ska vi göra ett packryck. Just nu lever vi i ett ständigt kaos med bebisgrejer överallt + allt som ska packas ner i kartonger inför flytten. I köket står just nu flertalet packade kartonger, sopsäckar med täcken etc i och mer kommer det att bli. Ikväll hade jag tänkt packa undan skor, väskor, jackor och annat vi inte kommer behöva på ett tag. Allt ska ju packas ner och imorgon är det bara 3 (!!) veckor kvar till nycklar! Längtar enormt nu!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åhhh vad kul att få åka och kika och det är ju SÅ himla roligt att få se sina idéer bli verklighet sedan ❤️ Kram

nouw.com/happym
beattriicee
beattriicee,
Sååå taggad på erat badrum!! 😍 och även köket trots att det ligger en bit bort. Låter som en härlig resa till Ikea samt att ni fick med er lite leksaker hem! ✨ KRAM!
nouw.com/beattriicee
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja jag med!!! Hehe köket jag är mest taggad på men som fick sättas på paus lite 😅 kram
nouw.com/emmeliesehlin
martensson
martensson,

Ååh va spännande med rust av hus! Men visst är det såå många svåra beslut som måste tas 🙈?

Min son älskar huset med klossar från IKEA 🥰

nouw.com/martensson
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja och speciellt när vi inte ens har fått tillgång till det än och allt ska vara bestämt innan typ😅 åh vad kul! Hittills är klossarna en hit😍
nouw.com/emmeliesehlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon fina du! Vad roligt att ni tok en tur till ikea, där får man alltid sån himla inspiration till hur man kan göra om hemma. Älskar att gå runt där och leta inspiration till kommande hus i framtiden haha. Så skönt att det gick rätt bra med lillen också fast det var en lite längre bit. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
enna,

Sååå spännande att renovera köket 😊

sayyeastofashion.blogg.se