Inte redo alls

Mel

När jag var gravid fick jag höra att det kunde ta flera veckor för att få en fungerande amning. Det var något jag verkligen ville skulle funka så jag frågade på BB om tips och råd vilket hjälpte riktigt mycket. Bästa tipset jag fick var att kolla på tinningarna så de rördes där när bebisen sög, för de ska inte suga med kinderna. Så varje gång M sög fel tog jag bort han och började om. Vi klaffade väldigt snabbt och amningen har gått på räls sedan dess.

Men nu är han över fem månader, vill ha all mat vi äter och det känns som jag har mindre mjölk. Minns att jag kände liknande för nån månad sen men då åt han konstant vilket han börjat göra mer och mer nu än fast han har svårare att komma till ro. Just nu är det att amma liggandes i sängen som funkar absolut bäst, men senaste dagarna har jag funderat mer och mer på ersättning. Dels för jag är rädd han inte får i sig tillräckligt och dels för att Olov ska kunna ge han mat nu.

Men jag är inte redo alls. Inte för fem öre. Trots att det ibland kan kännas jobbigt att han är så beroende av mig älskar jag våra stunder. På senaste tiden vänder han sig mot mig när vi ligger i sängen och visar att han vill äta. Det är så gulligt men oxå skönt. Han kan göra det själv. Trots det har jag börjat med ersättning en gång om dagen för att han tillslut ska ta flaskan vilket han nu har gjort några dagar nu, men vi får helt klart se hur det här går...

  • Postad i: Mel

Gillar

Kommentarer