Italienska matfavoriter i mars

Mat, ITALIEN

▪︎Spagetti Vongole. Jag har velat testa det så himla länge så det blev första måltiden jag beställde när vi åt ute i Padua. Så himla gott och jag måste äta fler för att hitta den godaste!

▪︎Frittelle. Italien har olika efterrätter (sweets) beroende på årstid. Lite som vi med semlor och lussebullar etc. Frittelle fanns när jag kom ner och är fram tills fettisdagen och som deras semla. Godaste jag ätit och det fanns med alla möjliga fyllningar. Mina favoriter var vaniljkräm och nutella.

▪︎hamburgare på Soul Kitchen. Den var en av det bättre jag ätit och att dippa pommesen i majonnäs var pricken över i.

▪︎gnocchi med räkor. Har bara ätit gnocchi som min svärfar gjort och en gång jag gjorde själv, mina blev sådär men min svärfars var riktigt goda. Så väl här var jag tvungen att smaka och det var riktigt goda! Gillar dock min svärfars lite mer!

▪︎gelato. Kanske inte mycket till mat men alltså glassen är så galet god. Kommer nog inte kunna äta svensk glass efter dessa 3 månader i Italien...

▪︎sushi - eat all u can. Det fanns inte bara sushi men det var det jag testade på denna restaurang och det var riktigt gott, inte bästa sushin jag ätit men variationen var så stor och det var så gott att jag åt alldeles för mycket så jag mådde illa i 2 dagar...

▪︎pasta med lax, räkor och zucchini + bruchetta. Åt denna mat i trento och det var så himla gott! O åt pizza och det var en av de bästa han någonsin ätit. Supergott!

▪︎vår 6 rätters i San Marino. Detta inlägg har inte kommit upp än men alltså äta en 6 rätters på en restaurang som hade michelinstjärnor 4 år i rad var en helt ny upplevelse. Maten var himmelriket och jag är så glad att vi provade det!

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin,
Men alltså HERRE vad mycket gott! Snacka om dröm <33
matildaberlin.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, galet gott och det är en matdröm helt klart! <3
nouw.com/emmeliesehlin
johnssons
johnssons,
Men mums så gott!<3
nouw.com/johnssons
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men omg så mycket gott! Blev riktigt hungrig nu!
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Så gott och kan tänka mig det!
nouw.com/emmeliesehlin
janielindahl
janielindahl,
En tanke som slog mig Emmelie! Hur kommer det sig att ni valde Italien? Jag som inte hängt med från början blev nyfiken! Gelato, frittelle (med nutella framförallt!) och middag på restaurang med Michelinstjärna låter som rena drömmen ❤️ Ser mer än fram emot fler matbilder från San Marino!
nouw.com/janielindahl
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Min man läser civilingenjör i teknisk fysik och elektronik med inriktning mot reglerteknik och han hade en lärare från Italien och kände en här i Padua, så när han fick höra att O har diabetes och att de är världsledande inom forskningen av insulinpumpar i Padua så föreslog han att O kunde göra sitt exjobb här och så blev det. Alltså den middagen var verkligen från en annan planet typ, så gott var det! Det kommer! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Men wow så mycket fantastisk mat! Blir ju superhungrig av att bara se allt gott!
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Haha ja, det har varit grymt gott!
nouw.com/emmeliesehlin