Jag är så avis

7D

På senaste tiden har jag fått väldigt många kommentarer om att ”jag är så avis på dig” och ”så avis, vill också åka utomlans” yada yada yada. Absolut, det kan man vara ibland och jag förstår att jag kan ha ett liv just nu som många drömmer om och att man själv också vill ha det så. Men kan vi inte bara ta ett ögonblick och sluta tänka på oss själva och jämföra oss med andra? Det är inte bra för någon att jämföra sig med andra bara för att allt ser så perfekt ut. Kan vi inte istället visa lite girl power och säga ”grymt jobbat! Så kul att du har möjlighet att göra det där” och inspireras av det och sätta upp egna mål?

Jag har sedan i somras jobbat arselet av mig för att kunna bo utomlands i tre månader utan att jobba. Och det kan jag nu för att jag har sparat det mesta av lönen jag fått ut och satt upp tydliga mål samtidigt som jag bott ifrån min man i ett halvår som jag är nygift med. Jag har offrat väldigt mycket under denna tid för att vara där jag är idag och trots det är det långt ifrån en dans på rosor. Jag är i ett annat land, med ett språk jag inte kan, jag känner ingen. O är borta mellan 9-17 varje vardag och under den tiden i nästan 3 månader ska jag underhålla mig själv och komma på grejer att göra varje dag helt ensam.

Så istället för att bli avundsjuk och jämföra sig med andra så kan du tänka såhär istället:

-Ge en komplimang, försök känna den andra personens glädje och/eller inse hur mycket tid som ligger bakom framgången. Nästa gång kanske det är det du som får de där komplimangerna.

-Bländas inte av det materiella och fasaderna andra har. Alla lever ett liv fullt av med och motgångar med både lycka och en stor del sorg, du vet inte hur någon egentligen mår då den bara visar en del av sitt liv

-Sluta tävla mot alla andra. Du gör det du kan och kan inte jämföra ditt kapitel 2 till någon annans kapitel 54. Se det som inspiration och motivation istället och sätt upp dina egna mål att sträva mot.

-Se inte bara andras framgångar då det ofta skapar ångest över det du själv inte gjort utan bli istället glad över det du har åstadkommit och påminn dig själv om hur grym du är!

-Bara för någon annan har något behöver inte du det. Sluta sakna det du inte har och bli istället tacksam för det du har. Gör en lista i huvudet varje kväll med sånt du är tacksam över. Det finns alltid något!

  • Postad i: 7D

Gillar

Kommentarer

Lena,
Tror att avundsjuk är ett sådant ord som missbrukas. "Åhh r så avis" på dej tror den som säger det skall vara en komplimang. Vilket slår så fel. Avunsjuka och svartsjuka är just sjukligt beteende som utagerat är fruktansvärt för den som drabbas. Många somm anvädner avis och svartis raljerar och tänker nog inte riktigt på ursprungsordet. Får lite ont i magen när jag läser din blogg och tänker på hur tanklösa en del är. Fina du ta inteåt dej. Sträck på dej och var stolt. Du har jobbat hårt för denna utlandsvistelsen och jag missunnar dej absolut inte detta. Härligt underbart och kommer bli ett minne för livet för dej Plus at du inspirerar andra ta efter.
3pa2.wordpress.com
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det var lite det där jag ville åt, att det används i "fel" sammanhang. Att man inte tänker på vad man säger och hur man uttrycker sig. Jag tar inte åt mig men är så less på att höra att andra är avis för det hjälper inte att skriva det och det blir att det skrivs för att jag ska veta att jag har det bra och de har det dåligt och ge mig skuldkänslor.. Och ja, det kommer bli ett minne för livet och jag hoppas jag kan inspirera andra!
nouw.com/emmeliesehlin
Bella ,
Jag är avis på dig för att du har flyget, är i Italien och har en bra kamera haha. Något som jag inte kan uppnå pga min psykiska ohälsa. Jag så glad att du har möjligheten att uppleva detta. Denna formen av avis är den formen som gör att jag kan försöka att göra samma sak. De blir lite som ett mål 😁♥️❤️
Www.belliz.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Härligt att det blir som ett mål för dig, hoppas du kan uppnå det. Och kameran är bra men jag hade lika gärna kunnat knäppa dessa bilder med en gammal och sämre kamera!
nouw.com/emmeliesehlin
Amanda ,
Men så bra skrivet tycker apsolut inte vi ska vara avis på varandra utan vara glada för varandras skull💕
www.amndiz.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack och ja, det kan jag oxå tycka!<3
nouw.com/emmeliesehlin
happyM
happyM,
Så klokt skrivet verkligen! Förstår hur du menar, mycket i att konstant jämföra sig tror jag är anledningen till den galna stressen överallt idag. Vi får ta vara på det vi själva har och glädjas åt att andra får ha det bra på sitt sätt ❤️
nouw.com/happym
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, tack snälla! Ja, jag tror många mår dåligt och känner sig otillräckliga för att man inte har det andra har och att man fokuserar på fel grejer. Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Men så himla bra skrivet! Håller verkligen med! Lätt att dra ner sig själv i andras fina fasader. Alltid bra att bli påmind om vad man håller på med och inte.
Tror många är avundsjuka på ska guldklimparna andra har men ser inte allt slit och den skit man går igenom för att komma dit eller för att ha det man har. Verkligen så bra skrivet!
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja men eller hur, det var det jag kände och att ordet kanske används på ett "felaktigt" sätt eller att man använder det vid "fel" tillfällen. För det är ju bara fasaden man ser och inte slitet bakom!
nouw.com/emmeliesehlin
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Så fint skrivet och det va väldigt bra kämpat för att komma dit du är idag =) så härligt att en dröm kom i uppfyllelse i tre månader =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack för dina ord! Det är mycket slit bakom och det är skönt nu när man får "belöningen"
nouw.com/emmeliesehlin
isabylund
isabylund,
Oj, nu kände jag mig lite träffad för jag har nog skrivit just den meningen till dig, haha. Men när jag skriver "åh så avis" så menar inte jag det missunnsamt eller att jag mår dåligt över att jag inte bor utomlands, utan mer att det ser härligt ut! Jag brukar ofta inspireras av saker jag är "avis" på. Att jobba själv för att kunna komma dit framöver liksom. Behövde bara förklara det, haha.
nouw.com/isabylund
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det behöver du inte göra, men kände att det kommit allt för många såna kommentarer (inte från dig) och ville ta upp det. Men om det är ett sätt för dig att inspireras osv ska du såklart fortsätta, det enda jag känner är att man kanske använder ordet på fel sätt.
nouw.com/emmeliesehlin
tessbjork
tessbjork,
Så bra skrivet!
nouw.com/tessbjork
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, vad härligt att höra!
nouw.com/emmeliesehlin
Vilma,
Grymt inlägg!! Kan verkligen känna igen mig, jag åkte på väldigt mycket resor för ett tagsedan och kändes nästan som om jag gjorde folk "ledsna" genom att dela med mig av mitt liv, och det är ju inte heller rätt! Man ska ju kunna glädjas av varandra och sig själv! 😃
nouw.com/vilmaslife
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, kan känna igen mig i det där med men det är ju bättre att glädjas åt varandra och själv börja spara pengar för att kunna göra något liknande! 😊
nouw.com/emmeliesehlin
awesomecaroline
awesomecaroline,
Vilket bra och läsvärt inlägg!
nouw.com/awesomecaroline
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,