Kravlöst och spontant

Mat, 7D, Vardag

Som jag nämt tidigare hade vi tänkt en nyår med bara vi två, pizza och mys men istället hörde en av mina bästa kompisar från Luleå av sig och frågade vad vi hade för planer. Allt detta bestämdes på måndagen och de fixade förrätt och efterrätt och vi varmrätt. Så redan på måndagen vakumförpackade jag köttet så det skulle få riktigt bra smak tills nyårsmiddagen.

Jag fixade en enkel dukning med det som fanns hemma och de köpte med sig serpentiner och hattar. Vid 18.30 kom de, vi fick ett paket dom innehöll alkoholfritt bubbel och en liten snuttefilt till mini♡ så himla gulligt!

Förrätten fixades, vi catchade upp vad som hänt sen sist mer eller mindre. Det blev toast skagen och så himla gott. Vi åt ett bra tag innan vi fixade varmrätten...

Närmare bestämt sous vidat entrecote med rosmarin, smördegsrullar med potatis, en sallad och sparris. Det blev så himla gott och potatisbullarna är något att rekommendera och superlätt att göra.

2 ark smördeg, 10 kokade, svalnade och rivna potatisar, färskost, salt och vitpeppar. Så man river potatisen, blandar i färskosten och kryddar för att sedan bre ut det på smördegen. Sedan rullar man ihop allt och toppar med ost. In i ugnen på 175-200 grader tills de fått färg.

Även lilleman fick en partyhatt och efter middagen satt vi och spelade smart10. Ett riktigt roligt frågespel som vi fastnade i och spelade tills det var dags att gå ut och kolla på alla raketer och skåla in tolvslaget.

Vi gick ut, kollade raketerna och det slog mig att det är 2020 och året som han kommer till oss (om allt går som det ska. Ja, jag är fortfarande kvar i såna tankar trots vecka 28...).

Väl inne igen blev det efterrätt, bubbel och massa prat, spel och skratt. Helt klart en super mysig kväll utan krav dig som vi tog som den kom. Det behövs inget mer och jag har aldrig förstått varför man ska supa skallen av sig på nyår...

Gillar

Kommentarer

Mybellystory
Mybellystory,
Vad mysigt det låter och ser ut! 😊
nouw.com/mybellystory
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, det blev det tillslut! 😊
nouw.com/emmeliesehlin
artist
artist,
Vad trevligt!
nouw.com/artist
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det blev lyckat tillslut!
nouw.com/emmeliesehlin
malinkirstine
malinkirstine,
Vilka härliga bilder 😊
nouw.com/malinkirstine
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh vilka magiska bilder! ÄLskar bilden på dig och magen, så himla mysig bild! Ni verkade ha en helt fantastisk dag, tänk att så lite kan göra så mycket alltså. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, tack snälla du vad glad jag blir! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Theresvardag
Theresvardag,
Åhh spontana träffar är verkligen det bästa! 🥰
nouw.com/theresvardag
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, det är ju det!<3
nouw.com/emmeliesehlin