Kycklinggryta till veckomatsedeln

Jag gjorde denna kycklinggryta igår så här kommer receptet så ni kan lägga in det i veckomatsedeln och handla för att göra den. Den är supergod och första gången jag gjorde den var för över 10 år sedan. Så det är en gammal goding som fortfarande hänger med!

Kycklinggryta med squash

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 squash
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
smör till stekning
salt & peppar
ris

Gör såhär

Dela kycklingen i mindre kuber. Bryn dem i smör i en gryta och stek löken med den. Salta och peppra. Tillsätt vatten, kycklingfond, balsamvinäger, tomatpuré och sambal oelek (jag tillsatte även grädden och squashen här). Låt koka under lock ca 30 minuter. Starta riset. Dela squashen och skär dem i halvmånar. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Lägg i squashen och koka ytterligare 5 min tills kycklingen är genomstekt. Servera med ris.

Så enkelt och gott! Jag gjorde lite annorlunda receptet då jag tycker squashen inte hinner bli tillräckligt mjuk om man lägger i den i slutet. Så squashen och grädden la jag i samtidigt som allt annat och lät det kok på medelvärme ca 30 min. MUMS så gott!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh underbart med en gammal goding! Är så glad över att du delar med dig av den så jag också har chansen att smaka den. Kanske blir en favorit! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
KerinTobanelli
KerinTobanelli,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229