Lista om graviditeten

Gravid, 7D

När är du beräknad? Enligt apparna i början var det 24 mars, men efter ultraljudet och ha mätt bebisens storlek blev vi bakflyttad en vecka till 31 mars. Så sista mars och jag vill helst inte att han kommer den 21/3 när jag fyller år... Han ska få en egen dag.

Var graviditeten planerad? Ja, det var den

Kände du på dig att du var gravid? Jag visste att det fanns en chans och när jag fick en molande värk som höll i sig i en vecka (min mensvärk brukar vara hemsk), min temp började gå upp istället för ner var jag ganska säker på det än om testen i början inte visade något utslag

När berättade du/ni om graviditeten? Olov fick veta direkt då han i början hindrade mig från att kissa på ett test (hade sagt att jag skulle vänta 2 dagar) men jag sa att han skulle få 100kr om jag inte var gravid. Helt klart gravidhormonerna som hade börjat komma hehe..

Resten av familjerna berättade vi för eftersom när vi närmade oss vecka 12. Sedan gick vi ut med det offentligt vecka 19 efter vi varit på RUL.

Har du oroat dig mycket under graviditeten? Ja, alltså det är helt sjukt vad man oroar sig. Inte bara för bebisen i magen, men även för det jag gör, äter och om/hur det påverkar bebis. Oron och det psykiska har helt klart varit en av de tuffaste bitarna i början och jag var så orolig att hjärtat inte slog så vi gjorde ett privat ultraljud i vecka 9, men hjärtat tickade på. Men i början är det bara vecka 12 man har i tankarna. Bara jag kommer dit, sedan är det RUL vecka 20 och när det börjar närma sig slutet av graviditeten tänker man mer hur bebisen rör sig som den brukar osv.

Hur har graviditeten känts? Jag mådde väldigt bra i början, inget illamående och jag har inte spytt något alls. Tröttheten var extrem men det var riktigt skönt att sova mycket. Sedan fick jag ligamentsmärtor och foglossning som jag blev sjukskriven för i vecka 23. Men trots alla krämpor har jag försökt njuta så mycket som möjligt och det har varit sista veckorna nu när han fixerat sig som det känts lite bättre och jag har kunnat gå lite promenader för första gången på 3 månader.

Gillar du att vara gravid? Både ja och nej. Det är så himla häftigt att jag har en minimänniska i mig som växer och som är beräknad om ca 4 veckor. Han sparkar, har sig och lever rövare och jag tycker om känslan än om han ibland lägger sig oskönt och sparkar på osköna ställen. Men delen att bli stor, klumpig, inte kunna göra det man brukade har varit jobbigt. Än fast jag vet att det händer så är omställningen så himla stor och man har ingen aning vad man har att förvänta sig. Men hittills har jag ändå tyckt om det mer än jag inte tyckt om det, och att hålla händerna på magen är något som jag gör dussintal gånger om dagen.

Har graviditeten varit som du förväntade dig? Faktiskt inte. Det är så mycket mer påfrestande att vara gravid än vad jag trodde att det skulle vara. Alla graviditeter är ju olika men jag trodde inte jag skulle få de krämpor jag haft, hur orolig man är av och till, tröttheten i början och sedan allt annat som kommer på köpet som man inte hade nån aning om. Men det har även varit över förväntan när det kommer till alla sparkar och rörelser och hur underbart det kan vara.

Hur tänker du kring förlossningen? Det blir som det blir, alla förlossningar är olika och det är bara att ta den som det kommer. Jag vill nog ha info om vad som händer men inte mer än nödvändigt. Jag kommer ha O som stöd, andningen som verktyg och en positiv inställning.

Har ni något namn bestämt? Vi har ett namn vi gillar men måste nog utöka vår lista lite mer hehe... Tänk om han inte ser ut som det namnet vi har och vi inte har andra namn? Nej det går inte haha

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Jätteroligt att få höra hur det varit! Måste verkligen ha varit upp och ner med så mycket, men att det lugnat sig och att du kunnat gå lite mer det senaste måste vara fantastiskt! Men snaaart <3
nouw.com/emmaengstrom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Vilket msyigt inlägg, gillar verkligen att få läsa om din graviditet! Det är verkligen en magisk känsla även om det kan vara tufft många gånger vilket man inte trott från början. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Matildaberlin
Matildaberlin,
Det här kan ju vara den, utan tvekan, mysigaste listan jag har läst på evigheter. Tack för att du förgyllde min morgon med den!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
linndossing
linndossing,
Åhhh så mysigt!!! Tänk att det är nära. Ska bli så spännande att se vad det är för liten kille som är där inne <3 Kram
nouw.com/linndossing