Listan om 2019

7D, Listor

Läste en så himla mysig lista hos @isabylund om året som varit och skrev ihop en egen med de frågorna. So here we go, 2019 in a post.

Beskriv året med 3 ord

Händelserikt

Kärleksfullt

Påfrestande


Gjorde du någon stor förändring?

Jag slutade på mitt jobb i Februari och flyttade utomlands i 3 månader för att vara med O som gjorde klart sitt examensarbete. En annan stor förändring är ju att jag blev gravid i Juli.


Vad är du stolt över?

Att jag har vågat mer och blivit säkrare i mig själv.

Gjorde du något i år du aldrig gjort förut?

Jag har aldrig bott i Italien och jag har aldrig varit gravid innan. Sedan reste jag även själv i Italien både till Venedig och Vicenza för att upptäcka städerna och träffa nya människor. Jag lärde mig göra egen pasta och italiensk pizza.


Vad önskar du att du gjort mindre av?

Oroa mig över saker jag inte kan kontrollera. Händer något, så gör det och jag kan inte göra något åt det. Det är en mening med allt än om det kan vara tufft just när något händer.


Och mer av?

Njuta i nuet och fotografera mer. Kanske går emot varandra men under tiden i Italien hade jag med mig kameran överallt och fotade det mesta, vilket jag vill fortsätta göra så jag har fina minnen att titta tillbaka på men även för att utvecklas ännu mer med fotograferingen. Hade även velat träffa mer kompisar men för tillfället har jag nästan ingen i Örnsköldsvik då många jag var med pluggar i Luleå.

Har du fått någon ny favoritblogg under året?

Jag har fallit så hårt för Maja Nilsson Lindelöfs blogg. Alla tankar, funderingar, allmänna uppdateringar och perspektiv på livet är något alla behöver i sitt liv (enligt mig).


Och på Instagram?

Paulnicklen, Karolineepettersson och jasminabylund. Karolines sätt att se på mat och kost skulle alla få ta del av och bilderna Paul och Jasmina tar är jag fast för på olika sätt.


Vilka umgicks du mest med?

Olov, familj och släkten skulle jag säga. Har även träffat en del kompisar men familjen är ändå övervägande mest av.


Vad spenderade du mest pengar på?

Skulle nog säga mat, resor och sedan de vanliga vardagsutgifterna. Att bo tre månader i Italien kostade sitt då vi var runt till 9 olika städer och sedan mat är något jag gärna lägger pengar på, matälskare som jag är.

De 3 meningar du sagt flest gånger?

Åhhh, jag är så hungrig

Jag är så trött idag (hahah hej graviditeten)

Det här var så gott


Bästa minnet från året?

Skulle vilja säga när vi plussade, men det var något speciellt att se första ultraljudet vi gjorde privat i vecka 9 och sedan RUL. Att han började röra sig i magen är oxå något jag aldrig glömmer. Satt i soffan hemma och fick som ett litet pet från insidan magen. MAGISKT


Bästa bok du läst?

Timglaset och resten av den trilogin.


Bästa serien?

Har ju varit fast för Grey’s länge så måste säga den, men även The Resident.


Bästa köpet?

Biljetten till Italien? Nä jag vet faktiskt inte, så himla svårt. Allt jag kan komma på är saker O köpt till mig som i objektivet jag fick i examenspresent (betalade lite själv). Men helt klart är biljetten till Italien ett av de bästa köpen detta år då det innebar 3 månader i Italien.

Vad var det godaste du åt?

Älskade fritellen i början av Italienresan, pastan och maten var magisk och sedan har jag ätit riktigt god mat hos mamma och pappa. Så svårt att välja… men här är några favoriter.


Vad tar du med dig från 2019?

Våga. Det är bättre att våga och ångra sig än att undra vad som skulle ha hänt annars och du utmanar inte dig själv om du inte går utanför din comfortzone. Jag bestämde träff med en tjej från Vendig och åkte dit, gick runt, fotade och fick uppleva Venedig som en Venedigbo bland annat. Så roligt och utmanande att prata engelska om vad som helst med någon jag aldrig träffat innan. Så våga, saker kommer lösa sig och allt händer av en anledning.

Slutligen: vad ser du mest framemot under 2020?

Att mini kommer och vi ska bli föräldrar. Förmodligen blir det en riktigt stor omställning men det är det jag ser framemot, att se hans utveckling och ett år av nya erfarenheter. Längtar även till sommaren.

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh denna lista är verkligen fantastisk att få läsa, så roligt att få läsa dina svar! Ja tänk att han snart är här, längtar så att få se vem som gömmer sig där inne. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
linneahedberg
linneahedberg,
Gud vilken mysig lista! Ska bli så kul ath följa dig in i 2020 och er resa till att bli föräldrar 😍❤️
nouw.com/linneahedberg