MAJ - 19

Vardag, ITALIEN, 7D

Maj började med att vi var i Rom med pappa. Vi var på Colloseum, gamla Rom, åt gelato och hade det allmänt bra tillsammans. Det var helt klart en resa som vi upptäckte mycket på och åt väldigt god mat. Fler såna resor tack!

Vi hann även med att åka till Venedig jag och pappa. Jag visade runt i Padua och vi gjorde egna pizzor på degen jag gjort. MUMS

Det blev även en sväng förbi Botaniska som är ett av de äldsra i Europa. Det är även med på UNESCO's världsarvslista. Kameran var såklart med och jag kanske har några bilder jag vill förstora.

Jag åt väldigt god mat. Gjorde några riktigt bra carbonaror och vill ni veta en hemlis? Klart ni vill! Parmesan är nyckeln till en god carbonara!

Jag åt den godaste avokadomackan på länge (Unik:a på Luleås universitet har fortfarande de godaste avokadomackorna) från bästa fiket i Venedig. Sedan åt jag den vid detta underbara ställe och kollade på alla gondoler som åkte förbi.

Jag och Olov hade även en del dejtkvällar ute. Riktigt gott och behövligt mellan varven!

Det blev en rundtur i Venedig med en lokalbo som jag träffade. Så härligt att gå utanför sin comfortzone och träffa någon ny, prata vardaglig engelska (som jag tycker man inte ens får lära sig i skolan) och bara njuta av staden som en Venician. Det blev drinkar på olika barer, snittar och riktigt goda tramezzini.
Jag och Emilia träffades en andra gång och jag visade runt henne i Padua. Vi satte oss sedan på ett fik, hade det mysigt och pratade som vi känt varandra en hel livstid och inte några ynka timmar (låt tiden gå snabbt nu tills hon kommer hem).
Det blev en tripp för mig och Olov till Valstagna för att vandra. Det fanns så många berg och de var så himla häftiga. Kändes som berg som är på naturprogram från regnskogar. Vibhade iallafall en bra dag trots att vi inte gick upp till toppen på ett berg (som skulle tagit flertalet timmar bara upp dit).
Vi gjorde vår sista resa till Venedig. Jag var där totalt 9 gånger och sista gången tog jag med O, visade ställen Camilla hade visat mig. Åt teramizzini, drack lite vin, gick till arsenalen, åt gelato och gick till gettot bland annat. Så mysigt men sorgligt på samma gång. Min absoluta favoritstad.
Sist men inte minst. Vi reste hem och har börjat flytta in i lägenheten. Eftersom vi fick den första maj var det bara att fylla på med grejer och just nu är det en organiserat kaos som håller på bli mindre. Underbart!

Gillar

Kommentarer

Mmaja
Mmaja,
åhh vad fina bilder!
nouw.com/mmaja
Ingajohansson
Ingajohansson,
Underbara bilder 🌞
nouw.com/ingajohansson
janielindahl
janielindahl,
Vilket maj ni haft! Ser fram emot vad som komma skall under ert juni, gissar på att det kommer bli många minnesvärda stunder ❤️ En förstoring från botaniska att hänga upp på väggen i lägenheten låter som en god idé. Det vill jag gärna se resultat på senare 😍 Stor kram ❤️
nouw.com/janielindahl
maria,
Spännade med resa. Hur länge var ni borta, tänker på hur mycket ni han göra
mariasliv.net
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså DRÖM vilken månad du har haft! utan tvekan en du aldrig någonsin kommer glömma (med all rätta)!! Hihi! stor kram hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
amandalarssons
amandalarssons,
Vilken månad! 😍 och jag dör för alla dina matbilder! 😍
nouw.com/amandalarssons
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Alltså gud vilken händelserik och underbar Maj du har haft! Vilken drömmånad vännen! Så glad att du verkar ha ahft en sån toppenmånad! Kram 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr