Måsten i hemmet efter 3 månader i Italien

ITALIEN, 7D
Efter mina tre månader i Italien så är det verkligen saker som jag nu alltid kommer ha hemma och som är ett måste. För under tre månader hinner man ändå landa i landets/stadens rytm, känsla och matkultur lite och ta efter. Jag har hittat lite nya favoriter som verkligen är ett måste just nu.

- Prosecco och aperol. Det står till och med Padova på aperolen då den är därifrån den som man kan köpa på systemet.

- Balsamico. Jag har aldrig ätit det på samma sätt förut men efter denna resa är det ett måste. Vi hittade till och med en balsamicospray, så grymt

- Parmesan och ägg. Så gott och att slänga ihop en Carbonara går på få minuter och är galet gott. Nyckeln är mycket parmesan

- 00, 0 och 1 mjöl. Jag har inte hittat det hittills på mataffärerna men en hemsida jag ska beställa det ifrån. Detta är ett måste för att göra pizza. De flesta receptet som finns står det bara 00-mjöl men bästa blandningen är med fler sorter!

- Semolinamjöl. Det som behövs för att göra egen pasta, men det är bara en del av mjölet

- Pasta! Man kan göra så mycket gott och jag måste kolla om det finns liknande märken här hemma. Pastan är så mycket godare i Italien!

- Vin till matlagning för det förhöjer smakerna så mycket

- Aperolglas. Jag vill ha speciella Aperolglas men jag vet inte vilka jag vill ha än... Så om ni har tips på bra drinkglas, bring it!

Har ni något speciellt som ni tagit in i hemmet från någon resa? Något ni måste ha?

Gillar

Kommentarer