Maten i Rom

ITALIEN, Mat

När vi var i Rom förra veckan åt vi väldigt god och det var två restauranger som stack ut.

Den första av dem var en restaurang mamma och pappa varit på när de var i Rom. Den ligger väldigt nära Pantheon, Antica Grattoria da Pietro al Pantheon, och det fanns en stor variation av mat där.

Vi började med en ostbricka som var riktigt god och bruschettan var helt okej. Den var bra men ingen har hittills slagit den jag åt i Trento. Jag och pappa delade på en grillad köttallrik med 5 olika köttbitar. Den var riktigt god och jag tror jag åt ikapp lite protein då det oftast bara blir kolhydrater i form av pasta för mig... Olov tog oxsvans i tomatsås med potatis till och det var oxå riktigt gott. Köttet var så mört och jag hade lätt kunnat äta det några gånger om. De som var där och tog pasta fick nog en väldigt god middag med för de såg ruggigt gott ut. Så det är ett tips om ni är i Rom!

Den andra som vi var på som var väldigt högt rankad på TripAdvisor var CiPasso och jag skulle nog säga att den var lite överskattad. Det fanns inte jättemycket att välja på då menyn var väldigt liten och sedan var inte portionerna speciellt stora. Men maten var god och deras ostbricka har hittills varit den bästa. De hade även en senap till osten som var riktigt god och hade nästan konsistensen som äppelmos (fast med päron) och sedan kom en riktigt god senapssmak. Vi fick även en förrätt som alla fick vilket var som ett runt kex med en ostkräm med ingefära. Den var supergod! Till varmrätt tog jag en couscoussallad med tonfisk och rödbetssås och pappa och Olov tog lasagne.

Den var som sagt bra, men jag hade nog förväntat mig lite större meny och ska ni äta där så är där ganska tidigt då de inte har så man kan reservera bord. När vi kom fanns det plats men sedan var det fullt och de som kom förbi skrev upp sitt nummer så skulle de ringa om det blev platser lediga.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

ArielC
ArielC,
Ser veldig godt ut! 😍
nouw.com/arielc
FridaochTove
FridaochTove,
Ser fruktasnvärt gott ut!
nouw.com/fridaochtove
happyM
happyM,
Guuud så gott det ser ut, vart ju inte alls hungrig nu haha 😃 ❤️ Kram
nouw.com/happym
Amanda ,
Men så gott det ser ut värkligen sugen på mat nu ❤️
www.amndiz.se
Emma
,
Maten ser verkligen helt otrolig ut! Hade kunnat åka dit bara för att äta
amandastodberg
amandastodberg,
Maten ser otrolig ut. Du gör verkligen så man vill till Italien <3
nouw.com/amandastodberg
sannahedbergs
sannahedbergs,
Åh det ser ju magiskt gott ut! 😍 <3
nouw.com/sannahedbergs
Hallequeen
Hallequeen,
Åh va hungrig jag blev, ser jättegott ut.
Hur länge var det ni skulle stanna i italien ?
nouw.com/hallequeen
Nettan,
Det är verkligen kul att gå på restauranger som lägger upp så man dreglar. Ha ha ! Man äter ju verkligen med ögonen också innan man stoppar maten i munnen.
nettanbergh.blogg.se
Mrsfunkys
Mrsfunkys,
Vi var oxå på Cipasso när vi var i Rom och jag håller med dig om att det var lite överskattat. Maten var dock fantastisk god och servicen suverän vilket höjde betyget. Rom är en underbar stad 😃 Önskar dig en underbar söndag! 😘
nouw.com/mrsfunkys