Matvanor

Tips, Vardag

Under hösten, vintern och våren då vi är i Luleå och pluggar full tid, tycker jag, det är viktigt med bra mat och inte bara halvfabrikat. Detta är en av våra hållpunkter och som vi tycker är viktiga då Olov har diabetes och en bra kost gör att han mår bättre och det är lättare att blodsockret ligger bättre då. Så här kommer om hur vi brukar göra och lite tips.

Det som vi försöker göra är att köpa kött och fisk när det är på extrapris och frysa in. Detta kan göra att vissa månader köper vi mycket av just detta och andra månader mindre. Sedan nu på slutet har vi gjort tomatsås till pastan, linsgryta eller linssoppa som det blir väldigt mycket mat av för en billig slant. Jag brukar även slänga i lite rivna morötter, linser eller böner i olika rätter för att göra det mer matigt.

Ett annat tips är att köpa pasta och liknande på matsmart. Det är mycket billigare då vissa grejer håller på gå ut eller är felmärkta. Om man köper flera paket pasta fast utgångsdatumet är nära tror jag inte direkt att pastan blir dålig. Vi har även köpt bönpasta och liknande då det varit billigare där.

Några av mina favoriter som är billigare och som det blir mycket mat av är pasta och tomatsås, linsgryta eller linssoppa, morotslasagne, egenfångad fisk, potatis i lösvikt tillagade på olika sätt (ofta 10kr/kg) och grönsaker/rotfrukter efter säsong. Att slänga ihop en gryta eller paj med rester i kylskåpet brukar oxå bli ganska bra!

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,

Kort datum är ju det BÄSTA som finns haha! Hemma på Gotland hade vi hela frysen full med just det (skämtar inte!). Hatar det faktum att de tär så svårt att hitta här uppe i Stockholm =( Kram sötaste <3

nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja verkligen! Så bra att passa på! Man kanske skulle haft två frysar... kram!<3
nouw.com/emmeliesehlin