Mel två månader

Bebis

6305g / 62cm

Utveckling - alltså vad det händer mycket på en månad! Från att mer eller mindre ätit, sovit och bajsat får vi nu världens leenden, glädjetjut och joller. Han följer med blicken och han när tittar på oss ser han. Största favoriten är vår lampa i vardagsrummet. När han ser den blir han överlycklig, pratar med den och kan ligga och kolla på den nog närmare en halvtimme ibland. Vi kan nu ha en konversation med varandra då jag pratar och han sedan svarar för att lyssna igen, så häftigt. Enligt apparna har han förmodligen gått igenom sin första utvecklingsfas och kan nu se mycket längre än 20-30cm. Det har nu gjort att han vill ha mer närhet och det är ju inte så konsitgt. Hans värld har blivit större och klarare = mer intryck och otrygghet = mer trygghet och närhet behövs.

Sömn - Den har varit väldigt varierad. Från att ha vaknat varannan timme till att sova 5h i sträck till en natt med 8 (!) timmar i sträck. Det var ren lyx när han sov 5h i sträck och det bara blev 2 uppvak istället för 4... Men senaste två nätterna har han vägrat sova i sin säng och har fått sova hud mot hud med mig istället. Det har funkat väldigt bra och han har/haft en utvecklingsfas nu så han behöver mycket närhet.

Emmelie - Denna månad har varit så underbar med mer utveckling som syns men även väldigt påfrestande ibland. Att vara själv hela dagarna gör sitt av och till och inte kunna träffa vänner och familj som annars... Vissa nätter med dålig sömn och ibland när han vägrar sova blir man lite frustrerad när man testat allt och inget funkar. Där kommer även det dåliga samvetet in ibland, men jag älskar denna tid då det händer så mycket.

  • Postad i: Bebis

Gillar

Kommentarer

Mammatillthea
Mammatillthea,
Men sötis 😍
nouw.com/mammatillthea
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså jag DÖR för sötnosen <33
nouw.com/matildaberlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men vilken liten sötnos! Så stor han har blivit! Galet att han redan är 2 månader, kom han inte typ igår? Haha! Så mysigt att få hänga med i hans utevkling. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
linndossing
linndossing,
Herregud!!! Så jäkla söt <3<3 Kram
nouw.com/linndossing