Mina bästa tips för bebisfoto

Foto, Tips

Jag fick frågan om jag inte kunde dela med mig om mina bästa tips för barnfotografering och det gör jag mer än gärna. Jag har ganska nyligen börjat med baby/barnfoto så jag är ganska ny på detta, men jag har haft en kamera i min hand över 13 år så jag har lärt mig lite på vägen iallafall men så mycket kvar att lära.

Jag tycker det blev mycket lättare nu när M kan sitta själv för det känns lättare att få bra bilder sittandes än liggandes. Men här är mina bästa tips:

- Välj rätt tidpunkt. Se till så bebisen är mätt och utvilad för det är inte många minuter man har på sig då de väldigt snabbt blir otåliga.
- Var minst två stycken.
Det var vi när jag fotade en kompis barn och då kunde hon underhålla medan jag fotade. Nu när jag fotade dessa bilder var jag själv och det blev lite svårare då jag "gömmer" mig bakom kameran.
- Fota med minst 1/250 i slutartid.
Barn rör sig väldigt snabbt så ha kort slutartid så du hinner fånga allt och har större chans att få många bilder som är bra.
- fota med seriebildstagning.
Helt den snabbaste som går. Jag har två lägen med en långsam och en snabb och fotar alltid med den snabba på 5 eller 7 bilder/sekund.
- Naturligt ljus.
Bäst är att fota i dagsljus och det gjorde jag här framför våra stora fönster med ett lakan mot strykbrädan som bakgrund.
- Något som fångar uppmärksamheten.
Jag har haft såpbubblor, leksaker och gosedjur hittills och det blir så himla gulliga bilder men att ha någon som kan roa barnet medan är guld värt så det även blir leenden på bilderna.
- Välj rätt bländare
och det beror helt på vilka bilder du vill ha. Jag hade f/2.0 på mina här och hade fokus på ögonen för en bild utan fokus på ögonen är inte en bra bild. Speciellt inte med f/2.0 då resten mer eller mindre blir suddigt, så lite fel fokus är bilden förstörd.
- Fota många bilder.
Det går inte att fota för många bilder och du har många bra att välja på sen då det ibland är svårt där och då att se vilka som blev bra. Sen kan man inte få för många bilder på sin bebis...

Sen personligen tycker jag om att klä M i kläder (iallafall på dessa bilder) som förstärker färgen på ögonen. Då han har väldigt blåa ögon älskar jag att klä han i blått då ögonen känns ännu blåare då.

#nouwseptemberchallenge #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Väldigt bra tips för bebisfotograferingar!😍

nouw.com/beattriicee
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Vad roligt att du ville göra ett sånt här inlägg, uppskattar det verkligen och har sparat inlägget utifall man behöver tipsen senare. Superbra tips du kommer med också! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,

Åhhh vilka grymma tips!! Kram ❤️

nouw.com/happym
artibus
artibus,

Alltså SPARAR denna!! <3

nouw.com/artibus
hilmak
hilmak,

Så fint!! ❤️

nouw.com/hilmak