Mina måsten i Paris

Paris, Tips

Har ni varit i Paris nån gång? Vad tyckte ni? Jag bodde där i fem veckor och försökte göra allt jag kunde komma på. Och vet ni? Jag föll så hårt för den staden. Så mysig och underbar och husen är ju så drömmiga! Denna bild är knäppt från lägenheten jag hade och jag älskade det!

Louvren var jag till två gånger och Napoleons våning är ett måste! Den var riktigt häftig och riktigt sevärd. MonaLisa vill alla se och den är riktigt futtig och massor med folk runt. Det finns så många andra målningar och saker att se som är häftigare än den, men den är ändå ett måste när man väl är där haha

I matväg hittade jag två favoriter som stod ut ur mängden. Första var lite som tapas och var just då, högst upp på tripadvisors lista med restauranger. Les Apôtres de Pigalle. Det var god mat och riktigt mysigt. Vi var dit två gånger och det var så värt det!

Den andra var le Relais de Venise. De har serverat entrecote sedan 1959, behöver jag förklara hur gått det var? Det är inget bokningssystem där utan man köar utanför och kommer in eftersom. Sedan serverar de samma förrätt och varmrätt till alla. Det som man bestämmer är hur man vill ha köttet. Och det bästa av allt? När man ätit upp första portionen får man en till lika stor! Kan ni förstå? Jag och pappa bara gapade. Det var så gott och att få mer var som att hamna i himmelriket! Och stripsen var de godaste jag någonsin ätit!

Sacre couer var vi oxå till och den var häftigt men jag tycker utsikten från den var häftigast. Jag har nån grej för kyrkor och katedraler och måste in i dem när vi är utomlands. Och denna var helt klart värd att besöka men det finns en som jag tycker var snäppet vassare och som verkligen är ett måste!

Sainte Chapelle!

Den ligger nära Notre Dame (vilket oxå är häftig men inte så märkvärdig ändå). När man går in i den och är utanför så verkar det inte vara något speciellt. Men sedan går man in och tänker samma sak, men gå upp en trappa och du tappar hakan. Iallafall jag. Och vi var där när de nästan skulle stänga så jag fick en liknande bild som denna knäppt. Så mysigt och coolt! Sedan är alla glasen döpta och har ett eget namn, varför minns jag inte men.

Och för att inte tala om dessa, jag är kär i dem och de är så goda!! Saknar dem och vill tillbaka dit för att äta dem!

I övrigt är latinska kvarteren mysiga men det gör man på en kväll. Det är även många restauranger där och första kvällen åt jag löksoppa och boeuf bourgogne. My god så gott!!

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
åh, älskar paris! bodde där under en termin för några år sedan när jag pluggade, blev och är helt kär i staden. Relais de Venise måste jag prova nästa gång jag är där, helt galet att man får dubbelportioner 😍 superbra tips!
nouw.com/megkaup
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Håller med dig, så underbar stad så jag förstår att du älskar den! Alltså den restauragen är magi, så ät där och beroende på dag så räcker det att vara där kanske 30 min innan det öppnar för att komma in på första sittningen😍
nouw.com/emmeliesehlin