Mirakel i städskåpet utan gifter

DIY

Om inte ni hittat till ekotipset på instagram så är det ett måste. Jag har så mycket hemma jag använder dagligen som är tips därifrån, utan massa rengöringsprodukter och städprodukter med alla möjliga grejer i. Istället grundar sig det mesta i ättika och bikarbonat och det gör underverk. Såg att även @linndossing gjorde ett liknande inlägg för någon dag sen och vill ni ha ännu mer tips så är @linnearosengren på instagram bland det bästa på länge. Hon har rensat ut olika saker i hemmet varje dag, läst igenom vad alla ämnen i är och tipsat om alternativ man kan ha/göra istället. Men här kommer mina favoriter från ekotipset.

Mirakelsprayen som inte bara är grym för fönsterputs men som kan rengöra det mesta med ett magiskt resultat, dock ska man inte använda den på stenskivor eller natursten har jag för mig. Vi har använt den som fönsterputs, spegel rengöring och till städservetterna som är bland det bästa jag vet. Det enda man behöver är 1 dl ättika 24% (eller 2 dl ättiksprit 12%), 4 dl vatten (annars 3 dl vatten) och 5 droppar diskmedel. Det är putsen + att jag har dem på vanliga servetter. Sedan är det bara att hälla över blandningen och börja städa. De är perfekt för att städa toaletten då det sen bara är att kasta servetten i soporna!

Det jag använder mig mest av och gjort flest gånger är deras våtservetter. När vi fick barn och inte hade vatten vid skötbordet blev det våtservetter lite nu och då som användes, så att kunna göra egna är det bästa jag vet och de funkar så bra. Det enda som behövs är tvättlappar, 1,5 tsk kokosolja och 5dl kokande vatten. Så det är bara att koka upp vattnet, röra i kokosoljan tills den löst upp sig i vattnet och hälla över de vikta servetterna. Trycka ut de överflödiga vattnet och sedan är det bara att tuta och köra.

Sedan har vi bikarbonatpastan som funkar superbra för ugnsrengöring. 2 delar bikarbonat och 1 del vatten, klart. Man låter den ligga på stället man vill rengöra och sedan skrapar man bort det. Vill man ha en skinande finish så tar man mirakelsprayen efter.

Ett annat tips för att rengöra spisen är att fukta en sockerbit och gnugga på spisplattor och under grytor och stekpannor som blivit brunaktiga, funkar prima!

#bestofnouw

  • Postad i: DIY

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Men åh tack! Detta måste jag testa att koka ihop! Låter så bra! Stor kram!
nouw.com/missjohansson
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Det här är verkligen jättebra tips, så smart och man har ju oftast såna saker hemma! enkelt att fixa ihop och väldigt snällt 🙏🏻 Grymt 😃❤️
nouw.com/emmaengstrom
Mammatillthea
Mammatillthea,
Älskar verkligen ecotipset på Instagram 😍
nouw.com/mammatillthea
artibus
artibus,
MAGI 🙌🏻
nouw.com/artibus
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Underbart att du tipsar om såna här bra grejer! Ska helt klart spara ner detta inlägg så jag har kvar. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
linndossing
linndossing,
Älskar detta, ekotipset har verkligen förändrat mitt liv!
nouw.com/linndossing
Hilma
Hilma,
Så himla bra tips verkligen! Sånt här gör skillnad för både plånboken och miljön ❤️
nouw.com/hilma
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vilka bra tips 😃 sånt här älskar jag!
nouw.com/emelieanderssoon