Mitt absoluta drömyrke

Drömmar

En dröm jag haft och som är riktigt svår att uppfylla, näst intill omöjlig är mitt absoluta drömyrke. Rymdforskare. Jag tycker rymden är så häftig och cool att det är överväldigande. Samma sak gällande hur stor rymden är. Den expanderar fortfarande och att saker är flera miljoner ljusår bort är otänkbart. Att man behöver åka i ljusets hastighet i miljoner år för att komma dit. Och det är samma sak med vissa stjärnor vi ser nu. De kan ha dött men vi ser dem fortfarande då deras ljus fortfarande färdas mot oss.

Det är mäktigt och att vi är en del av det är lite skrattretande då vår jord är så liten i jämförelse med resten av universum. Det som min dröm för det första faller på är matematiken. Men även fysiken. När jag läste matte i gymnasiet gjorde jag egna regler till mattetalen då jag tyckte reglerna som är, är så jobbiga och ologiska. Det blev ju fel men man försökte iallafall. Olov läser matematik som de som läser till rymd gör och efter dessa tre år har matten bara blivit mer och mer grekiska eller ryska enligt mig. Det går inte att förstå och jag är imponerad att det är människor som faktiskt förstår sig på det. För det andra har jag hittat ett yrke jag faktiskt tycker om och så som jag ser det, viktigare än att forska om något som vi inte har så stor del av eller kan påverka så mycket. Vad barn lär sig och få vara med att upptäcka med dem i deras världen är helt fantastiskt och viktigt då de är vår framtids medborgare.

Även fast denna dröm inte blir sann är jag fortfarande väldigt intresserad för rymden och läser vetenskapstidningar och ser gärna program om det. Och ibland är en dröm bara en dröm, även fast man kanske hade velat uppfylla den.

Gillar

Kommentarer

ellinorekieninger
ellinorekieninger,
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Juliastjerna
Juliastjerna,
Riktigt facinerande det där med rymden!
nouw.com/juliastjerna
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det är ju det!
nouw.com/emmeliesehlin