Mitt bästa mattips för att spara pengar

Mat, Tips

Idag har vår söndag bestått av att komma på vad vi ska äta för att sedan göra en inköpslista och handla. Och det gjorde vi verkligen. Vi var inte värst, men det är vår största handling hittills och med knappt något i kyl och frys blev det en del.
Det blev en hel del storpack på ost, köttfärs och kyckling som nu är uppdelat i påsar och i frysen. Så smidigt och jag älskar det. Att kunna använda ett köttfärspaket till 3-4 olika maträtter och dessutom kunna fylla ut de med linser eller böner är ett stort tips. Då behövs det inte lika mycket köttfärs.

Mitt bästa mattips

I Luleå under vår pluggtid testade vi matkasse någon gång och det är så smidigt. Man får allt man behöver för veckans alla middagar och det blir mycket mindre småhandling.

Så gör en egen matkasse. Det var något vi började med och det var det smidigaste vi gjort. Vi kollade vad vi hade i frysen och skafferiet för att sedan välja middagar efter det och köpte till det vi behövde. Sedan hade vi allt hemma för att kunna laga veckans alla middagar. Då slipper man gå och fundera på vad man ska laga och även göra det du är sugen på.
Så idag skrev vi ihop en inköpslista för 3 planerade middagar då vi har rester kvar och då det kommer bli ganska mycket mat av det vi tänkt göra i veckan. Så vår veckas middagar är följande:

Lasagne med rivna morötter
Thai chicken wild rice soup (slowcooker)
Bakad potatis med räkröra

Dessa tre är det vi planerat för men vi köpte även falukorv, har köttfärs över och linser osv. Det blev även en påse med färskpotatis så vi kan slänga ihop en potatissallad. MUMS! Att sedan slänga ihop en gryta av grönsaker och proteiner man har kvar från veckan är så smidigt och kan bli hur gott som helst!

Så nu har vi lite gott och blandat inför veckan och alla era recept ni tipsade om tidigare har jag skrivit in på min lista med alla maträtter. Då är det bara att gå in och välja sen inför nästa vecka och ta nya maträtter.

Det som jag tycker om med att göra en egen matkasse är att man minskar alla småsköp och man har allt man behöver för veckan. Än fast vi handlade runt 1000 kr just nu så kommer allt räcka mer än en vecka och räknar man detta på 4 veckor så kanske vi kan hålla matkostnaderna på 3-4000 kr/månad. Men vi måste äta bra mat då O har diabetes och jag har inget emot det. Det kanske kostar lite mer men att göra mat från grunden med bra råvaror är verkligen viktigt för oss.

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Så himla bra! Gör själv samma sak och det är så smart, man håller verkligen kostnaderna nere! Kram ❤️
nouw.com/linndossing
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Du anar inte vad bra det är för så många att få dessa tipsen, det är hur bra som helst verkligen! <3
nouw.com/emmaengstrom
janielindahl
janielindahl,
Vi gör precis likadant; en stor veckohandling i veckan på måndagar utifrån en ny matsedel skriven på söndagen. Supersmidigt! Och så vet man säkert att allt finns hemma när man ska laga = mindre stress under veckan + desto lättare att ordna mat som är lagad från grunden ❤️
nouw.com/janielindahl
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Vi handlar online på en mat SIda nu mera en gång i måndaDen så vi får de vid dören dagen efter handlar för 1.790kr får 30 mat påsar =) mmen du ger bra tips
nouw.com/jagochminahjärtan
amandassofi
amandassofi,
Vilka bra tips!
nouw.com/amandassofi
celinelundqvists
celinelundqvists,
Tack detta tips behövde jag!
nouw.com/celinelundqvists
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Verkligen så himla bra inlägg!! Och så bra tips!! Känner verkligen att jag behöver allt sånt jag kan få sen inför hösten när det är dags att bo själv igen. Var en väldig tendens att ajg sprang och småhandlade typ varje dag bara för att jag var sugen på det, hehe. Kram finaste <3
nouw.com/matildaberlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Verkligen ett superbra inlägg du delar med dig av, såna här tips behövs alltid! Vi brukar storhandla 1 gång i månaden och sedan köper vi bara typ frukost, grönsaker och sånt när det behövs vilket är så skönt för då har ma mat i en hel månad redan. Kram vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr