Om en månad är det dags

Listor, ITALIEN

Äntligen fredag och hur skönt är inte det? Helg och inga måsten. Jag har inga speciella planer i helgen utöver att göra lördagsmiddag och cirkelfys på söndag. Och på tal om inga måsten, igår var det en vecka sedan O landade i Venedig, åkte sedan vidare till Padova vilket även innebär att jag snart är där. 1 mars, om en månad idag, sitter jag på tre olika plan under dagen för att ta mig dit så här kommer mina förväntningar på min tre månader långa Italienvistelse.

Padova

Det är en gammal stad och med ett universitet från 1200-talet. Så jag antar att det finns många äldre byggnader och det rinner även en å/flod (vad man nu kallar det?) genom staden. Vi bor tydligen bra till och vår lägenhet är på tionde våningen. Hur grymt? Från vårt fönster ser man Scrovegni Chapell, det finns såklart flera andra värdigheter med men denna är på första platsen på Tripadvisor och vi ser den från sovrumsfönstret. Piazza del Santo vill jag oxå gå till då den ser riktigt pampig ut men även botaniska trädgården, mysiga torg och gå efter floden.

Venedig

Jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig riktigt men Venedig är med på min Resebucketlist och ett ställe jag alltid velat besöka. Jag längtar efter att få gå efter floderna, kanske åka båt och bara gå runt och njuta. En resa dit kommer ta ca 30 min med tåg som kostar runt 35 kronor. Hur grymt? Jag kommer ju bara vara där på dagarna haha. Har sagt till O att jag vill fira min födelsedag där, kanske inte äta, men fika något och ha en mysig dag för att sedan åka tillbaka till Padova och gå ut och äta.

Maten

Burrata, pasta, pizza, limmochello, haha vad mer finns det? Jag har inte jättekoll på det, men jag ska testa allt möjligt och jag vill lära mig göra egen pasta. Hittills har O testat olika pizzor men det är ganska olik våra men tydligen väldigt goda, de ser iallafall galet goda ut! Pasta har han testat en gång men det är något jag måste smaka. Vongole med musslor vill jag testa och någon god, fräsch sallad. Och jag hoppas det finns mysiga fik med ute servering som jag kan sitta på och bara njuta av livet och fota.

Shopping

Sedan i höstas när jag började jobba, eller egentligen när det började bli klart att O skulle till Italien för sitt Exjobb så har jag hela tiden tänkt på att inte köpa något onödigt. Att jag kan köpa det i Italien istället och det är ju sant. Men det är lite svårt att hålla sig ibland och på senaste tiden har jag köpt saker som jag ska ha med mig till Italien.

Men shopping i Italien, det ska bli så spännande att se modet och vad de har för kläder. Kommer förmodligen köpa lite där och ni kommer att få se allt eftersom. Min förhoppning är att det inte ska vara allt för dyrt, men vi får se hur det är och blir.

Lägenheten

Jag tittade faktiskt på den på en hemsida och sedan fick vi den som förslag av någon som hyrde ut då de flesta lägenheter hyrdes ut minst ett år, och vi skulle ha ca 20 veckor. Men det blev riktigt bra, en tvåa på ca 55 kvm. O köpte till ett täcke (dubbeltäcke dessutom, längtar delux till det!!) men utöver det fanns det mesta och vi har ett ganska bra kök och toaletten har både badkar och tvättmaskin. Jag kommer att bada med ett glas vin (hade tänkt lära mig dricka det) och tvätta kläder utan att behöva gå i kyla till tvättstugan.

Läget på lägenheten verkar vara bra och i ett av de rikare områdena. Bara någon gata bortanför fanns Gucci, Prada osv. Det känns bra iallafall.

Livet 

I övrig så längtar jag och tror det kommer bli grymt. Vi har inte haft vår bröllopsresa än men de kommer nog vara som en. Jag har inget planerat för tillfället och om jag känner mig själv rätt så kommer jag förmodligen bli rastlös av att inte ha så mycket att göra... Jag är så van att ha många bollar i luften. Men tur vi har ett badkar, blir jag lite grinig kan jag ta ett bad.

Det kommer nog bli väldigt drömmigt och underbart, vi har redan tre besök inbokade och mamma kommer åka ner med mig. Men det kommer bli skönt att äntligen få bo tillsammans med min man då vi i princip blev särbos efter vi gifte oss. Men Italien var målet och nu är Italien snart här.

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag har för förväntningar och det är så svårt att föreställa sig vad som väntar, men ni kommer bli uppdaterade under resans gång och få ta del av den.

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
omg, ser så fram emot alla dina bilder från alla ställen åh! vilket äventyr 😍
nouw.com/megkaup
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det gör jag med och sedan att få dela det med er!😍
nouw.com/emmeliesehlin
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Har aldrig varit där men ni får ha det så roligt 😊 det låter som ett bra ställe som du skriver om
nouw.com/2barnsmammaochfru
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Nej det har inte jag heller så jag hoppas det är bra😊
nouw.com/emmeliesehlin
artibus
artibus,
Helt sjukt!!!! Vill se allt därifrån sen <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Jag vet! Säg till om du har vägarna förbi 😘 det ska du få göra!<3
nouw.com/emmeliesehlin
Yasminegill
Yasminegill,
så härligt för er, skulle gärna besöka venedig. ni kommer få det grymt
ha en fin helg
nouw.com/yasminegill
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, Venedig är med på min bucketlist! Du får ta och göra det! Ha en bra helg du med!
nouw.com/emmeliesehlin
Amanda ,
Vilket äventyr 😍
malmflood.delacay.com/
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
matildatakkula
matildatakkula,
Hoppas du får en underbar helg. Kram på dig finis <3
nouw.com/matildatakkula
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Du oxå! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Elin,
Skönt att åka bort! Hoppas du får en fin helg.
Äntligen är det helg för mig!
soclosedecember.nu
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det ska bli riktigt härligt! Ha en bra helg du med!
nouw.com/emmeliesehlin
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
wow wow wow ! vill också !
nouw.com/corneliakarlsson
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
If you want it, you can do it!
nouw.com/emmeliesehlin
Nettan,
Jag har ju inte varit med "från början", men ska ni bo i Venedig ett tag då mannen fått jobb där ?! Låter ju hur mysigt och häftigt som helst. Ska du jobba eller va ledig under den tiden ?
nettanbergh.blogg.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Häng med på resan nu då! Han gör sitt exjobb på sin civilingenjörsutbildning. Det kommer nog bli grymt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra under tiden haha
nouw.com/emmeliesehlin
Sverige_influencer
Sverige_influencer,
Vad roligt. Låter som en dröm som går i uppfyllelse
nouw.com/sverige_influencer