Planera ett bröllop

Wedding

Att planera ett bröllop själv är tidskrävande, men det blir även det man gör det till. Hur mycket vill man planera och hur mycket detaljer vill man lägga tid på? Något som kan vara bra att göra från början är att sätta sig ner och skriva en lista (eller om man gör det på varsitt håll och går igenom sedan tillsammans) med 3-5 saker var som är viktiga för er och sedan går ni igenom listorna. På så sätt är det lätt att få syn på vad som ni båda tycker är viktigt och som ni kanske ska lägga lite extra krut på. För oss så var det lite olika och jag minns inte helt vad jag skrev, men jag minns att jag iallafall hade fotograf med på listan medan O hade mer saker som man inte riktigt som kan planera, som stämningen på middagen osv. Men det var en bra början. Sedan finns det hur mycket som helst att göra.

Vi valde att ha bröllopsmöten och att vi hade saker inför dem som vi kollat på tills dess. Dels för att det skulle bli av och så det inte skulle bli en av oss som gjorde mer än den andra (än fast det blir så ändå så minskade det gapet lite iallafall). Vi hade planeringsböcker, anteckningar och något gott att äta under tiden. Väldigt mysigt och det blev något som iallafall jag såg fram emot.

Så vart ska man börja? Det finns väldigt många mallar man kan använda sig av och vi tog lite från olika och gjorde en egen. Utifrån det började vi planera eftersom och vi började ganska precis 18 månader innan bröllopet vilket var skönt, vi hade kunnat göra mer småpyssel i början då det annars blir mycket att tänka på i slutet, men det löste sig ändå. Men detta var det vi utgick från i början:

Att fixa 18-12 månader innan 

Boka vigsel via kyrka eller vigselförrättare - Det bestämde vi ganska snabbt och då vi hade en vigselförrättare som vi känner väldigt bra valde vi henne så vigseln skulle bli mer personlig. Det blev så bra!

♥ Boka lokal för bröllopsfesten - Den kollade vi på sommaren innan och då det var ett ställe som ligger lite avsides var det lugnt med bokningar men annars kan det vara svårt att få den lokal man vill om man inte är ute i tid.

♥ Skapa en budget - Den gjorde vi även ganska tidigt, en ca budget som vi trodde skulle bli bra och den var inte jättehög då vi båda pluggade och sparade medan vi planerade bröllopet. Beroende på hur man räknar så höll vi budgeten ganska bra men då räknade vi inte med ringar och våra egna kläder.

♥ Skapa en gästlista - denna kanske är den svåraste. Var ska man dra gränsen för vilka man ska bjuda? Det var ganska svårt men turligt nog har vi ganska tajta släkter så det blev inte överdrivet svårt.

Under loppets gång så var det många diskussioner och ibland var vi oense men vi löste det tillslut ändå. Det kan lätt bli så när man har olika bilder av något eller tänker på olika sätt men det går oftast att lösa på något sätt. Annars får man kompromissa. Men fastna inte i något och låt det ligga ett tag, det är inte meningen att ni ska bli ovänner över en dag som ska vara den bästa i era liv.

Sedan är allt ett levande projekt som man kan sitta och pyssla med hela tiden. Sedan är det bra att ha en hyfsat tydlig bild på hur man skulle vilja ha det. Pinterest är grym och jag hade en med bara klänningar, en med bara frisyrer, en med smink osv. Det går inte att ha för mycket. Men listorna som finns är bra att följa och om någon vill ha den som vi hade så är det bara att säga till, jag skickar den mer än gärna! Och det är ditt bröllop, ingen annans. Stå på dig och andra får gärna komma med idéer osv men mer än så ska det inte vara. Det är ni två som gifter er och det ska vara som ni vill ha det.

Det finns så mycket som jag skulle kunna skriva men det blir nog långtråkigt att läsa tillslut och att lägga heeela långa checklistan kändes tråkigt. Det var iallafall så vi började och tänkte och jag tycker det funkade bra. O var väldigt närvarande än fast jag gjorde/tänkte mer. Sedan växer allt som sagt fram och det mesta bygger på varandra.

Förra inlägget om hur O friade hittar ni HÄR. Nästa inlägg kommer vara om lokalen och hur vi dekorerade den!

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Men gud så kul att få läsa om!!! Förstår att det är extremt tidskrävande!! <3
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh så kul att höra! Haha ja det är det men roligt med<3
nouw.com/emmeliesehlin
artibus
artibus,
ÅH JA! Vet du att jag tänkte be dig skriva lite mer om ditt bröllop för jag är så intresserad av att veta allt! SÅ fler fler inlägg som detta. Skriv ner varje minsta detalj du vill dela med dig utav. Så underbart, lämgtar tills det är min tur <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Hahaha vilket sammanträffande! Det kommer, tror jag redan har 4 på lager och är inte färdig än hehe... ska försöka få med så mycket som möjligt och jag förstår att du längtar, det är magiskt!!<3
nouw.com/emmeliesehlin
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Åhhhh. Så underbart. Vill bara ha mer, haha. Önskar verkligen någon i min omgivning gifter sig snart haha
nouw.com/corneliakarlsson
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Haha det låter bra och jag har 4 inlägg som väntar just nu på att publiceras gällande bröllopet. Det är så mysigt så förstår det. I somras var vi på 3 bröllop förutom vårt eget
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhhh! Längtar verkligen SÅ efter den dagen det blir min tur. Är ett tag kvar tills dess dock =) KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, förstår det! Det är sååå magiskt och jag längtar oxå tills det är din tur! Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin