Postertips

Foto, Tips

Något som jag gillar att kolla runt på och kan fasta i länge är att kolla på olika tavlor och posters. Något jag märkt är att en poster med en text kan kosta ganska mycket, iallafall om man hittar några stycken man vill ha. Det som jag brukar göra är att skriva egna eller leta inspiration på annat håll, och gjort egna i Publisher som det sedan bara är att skriva ut.

Det kan ta lite tid innan man får till det men det är ju så himla roligt att välja font och typsnitt själv och göra tavlan till exakt hur man själv vill ha den. Jag slängde ihop dessa tre på morgonsidan då jag verkligen har velat ha en "hangry"-tavla då jag själv känner igen mig i det. Men hittade även två andra som jag gillar.

Något som jag hittade igår var att man kan själv ladda ner olika typsnitt från http://www.dafont.com/. Det enda man behöver tänka på är att kolla att typsnittet har Å, Ä, Ö i samma typsnitt innan man installerar det.

Steg för steg

1. Hitta en text du skulle vilja ha eller citat från din favoritserie.

2. Leta olika typsnitt på http://www.dafont.com/ och kolla så Å, Ä och Ö finns.

3. Skriv in allt och gör som du vill ha det. Har du inte Publisher kan du nog använda Word med (har dock inte testat det).

4. När du känner dig nöjd och färdig så spara alltid det du gjort i PDF så kommer det bli exakt som du gjort när du skriver ut. Jag har själv lärt mig från det misstaget och spara nu alltid i PDF innan jag skriver ut.

Lycka till!

Gillar

Kommentarer