Rom & Vatikanen

ITALIEN, 7D

Jag kom på idag att jag har knappt skrivit om när vi var till Florens eller Milano. Jag har några Milanoinlägg på G som bara ska postas men Florens har jag knappt skrivit om, men det kommer. När pappa åker hem på måndag är det nästan 3 veckor med konstant besök. Så det har inte riktigt funnits tid till att redigera bilder, skrivit eller ens knappt hunnit sitta ner med telefonen.

Men igår var vi iallafall på en guidad tur i Vatikanen och jag tycker det var bra med mer info om allt + att vi slapp stå i den jättejättelånga kön med människor. Vi gick bara förbi och var inne direkt.

Sedan var vi igång och gick igenom hälfit många rum med konst från diverse århundraden och målningar från Raphael och Michelangelo studerades. Sist på turen var Peterskyrkan och jag har bara hört pappa prata om den, men jag säger bara WOW. Så häftig och här nedan ser ni delar av taket därifrån. Riktigt mycket detaljer och det är helt sjukt hur stor den är.
Idag har vi varit på guidad tur i både Colloseum och gamla Rom. Jag skulle säga att en guide är ett måste, speciellt i gamla Rom då det mest bara är ruiner överallt och när man kollar på allt som ligger där så förstår man inte vad något är. En guide i Colloseum var oxå bra då den annars hade varit väldigt tråkig att kolla på där inne. Nu fick vi ganska mycket detaljer om allt möjligt + att vi hade skip the line. Så det rekommenderar jag starkt!
Vi åt sedan lunch på den irländska puben och det blev en riktigt sen lunch. Vi gick hem en sväng efter för en powernap och lite lugn och ro då vi alla behövde det för att sedan gå ut och se lite mer + middag. Så grym dag!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åhh där har jag också varit och WOW vilken upplevelse det var! Så sjukt vackert 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
janielindahl
janielindahl,
Så fantastisk upplevelse! Jag kan bara ana av bilderna hur det måste ha känts att få vandra runt i de gamla rummen och bland ruinerna. Bara taken är ju rena konstverk! Ser fram emot att se mer från både Florens och Milano också 😍❤️
nouw.com/janielindahl
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja! Visst är det så mäktigt? Helt otroligt vilka byggnader som finns här i världen!! STOR KRAM hjärtat och njut utav tiden med din pappa nu!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
FridaochTove
FridaochTove,
Ser helt magiskt ut! Så mäktigs och majestätsiska alla gamla byggander. Låter verkligen som en toppen dag! Stor kram<3
nouw.com/fridaochtove
tessbjork
tessbjork,
Wow så fint!
nouw.com/tessbjork
happyM
happyM,
Blir helt glad av att se alla de här fina bilderna, ser helt fantastiskt ut!! Känns som rena drömmen att få uppleva allt det här i verkligheten, tack för att vi får ta del av det! Kram ❤️
nouw.com/happym