Så blir du miljonär

7D, EKONOMI

Äntligen fredag och finns det något bättre sätt att starta den på genom att läsa hur man blir miljonär? Skulle inte tro det.
Ända sedan jag fyllde 18 har jag blivit mer och mer intresserad av sparande och aktier vilket nu gör att jag sparar månadsvis och köper på mig aktier. Jag älskar att se pengar växa för att sedan kunna känna att jag inte behöver tänka på ekonomi så mycket. Och jag blev så himla sporrad igårkväll när pappa skickade en bild på en tweet där det stod "Om man investerar 1000 kr/månaden, till 10% årlig avkastning, har man 16,7 miljoner kronor efter 50 år. Inte helt fel". Detta gjorde mig så taggad och känner inte ni att ni oxå vill spara ihop iallafall en miljon?

Jag vet inte hur rimligt det är att spara så jag har 16,7 miljoner när jag är 74 år, men efter några års sparande kan man kanske leva på avkastning för vad ska jag göra med alla de pengarna då?

Så, jag ska lägga upp det så jag sparar lite i månaden och beroende på livssituation kommer det nog variera över åren.

Om man sparar 5000 kr/månaden med en årlig avkastning på 7% har man 2,6 miljoner efter 20 år och första miljonen om ganska precis 10 år.

Om man sparar 1000 kr/månaden med en årlig avkastning på 7% har man ca 520 000 efter 20 år.

Om man sparar 1000 kr/månaden med en årlig avkastning på 10% har man ca 3,7 miljoner efter 20 år och första miljonen om ganska precis 9 år.

Allt detta har jag kollat upp via denna hemsida. Jag blir så taggad av sånt här och jag har nu ett tag inte tänkt så mycket på vad jag köper, men att är det värt att köpa en tröja eller något annat jag vill ha, eller ska jag investera de på börsen istället och få avkastning på det i framtiden? Och saken med att spara är inte att man behöver en stor fet lön, utan det är mer vad du lägger pengarna på och vilka utgifter du har.

Jag har ett mål på att jag vill ha sparat ihop en egen miljon och det spelar ingen roll hur lång tid det tar. Då klarar jag mig om det skulle hända något och jag skulle kunna göra det jag vill. Något jag däremot inte vet nu är om jag skulle kunna spendera pengar så det är under miljonen när jag väl har den...

Var gärna med mig i sparandet mot miljonen och börja spara idag. Ni kan!

Gillar

Kommentarer

joywesterberg
joywesterberg,
Åh, blir ju himla pepp på att spara av det här inlägget ju! Längtar tills jag inte pluggar längre, då ska jag minsann spara så mycket som det bara går. Kram finis! <3
nouw.com/joywesterberg
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Jag sparar 14.980kr varje månad 😊
nouw.com/jagochminahjärtan
IP: 82.99.3.229