SAY YES TO THE DRESS

Wedding

Redan när man är en liten tjej och ser på tv ser man stora, vita, puffiga bröllopsklänningar som man drömmer om och längtar efter tills man själv ska gifta sig. Så redan innan man ens har en tanke på att gifta sig är det ju galet kul att kolla på bröllopsklänning för att börja skapa sig en uppfattning om vad man vill ha när dagen väl kommer. Sedan kan det ju bli att den tanken man har ändras när man väl provar klänningar. Men mitt tips är att verkligen PROVA flera olika klänningar och inte nöja sig med en som känns ganska bra. Det ska vara din klänning som du verkligen älskar. Hur hittade jag min klänning?

När jag väl började kolla så hittade jag min "stil" som ändå var ganska lika och jag kollade på flera olika sidor. Spets eller inte? Långärmat eller inte? Axelband eller inte? Det är ju rena djungeln och det gäller att känna vad man själv skulle vilja ha för att sedan boka in en tid på en butik och prova klänningar. Jag hade ju hittat min drömklänning sommaren innan vi skulle gifta oss men valde att avvakta då det var så långt innan. Dock så måste man nästan köpa klänning minst 6 månader innan i butik så man hinner få den. Men under hösten 17 försvann min drömklänning ur sortimentet så hur skulle jag kunna hitta en klänning som toppade den? Det är ju omöjligt.

Så i december bokade Ellen in oss på Cinderella i Piteå då hon oxå skulle gifta sig under sommaren. Alltså det var sååå magiskt! Jag provade olika och kom närmare och närmare den jag verkligen tyckte om och tillslut så hittade jag en som jag verkligen tyckte om. Det är den som är här under med spets. Jag menar, hur drömmig är den inte? Sedan gillar även jag denna modell då jag tycker den passar min kroppsform väldigt bra. Men jag var lite tveksam på spetsen fram samtidigt som jag ÄLSKADE ryggen på den. Så jag hade mer eller mindre bestämt mig för den men när jag sedan skulle betala halva direkt och det var 5500 kr, vilket alltså betydde att klänningen kostade ca 11000 klar så kändes det riktigt jäkla mycket...

Men alltså kolla bara hur drömmig den är?! Helt galet och hade den inte kostat 11000 hade jag valt den, såhär i efterhand.

Så jag avvaktade och i januari när jag kollade genom telefonen och alla flikar jag hade uppe på internet kom jag in på den som min drömklänning hade varit på och DEN FANNS. Jag skrek av glädje och Olov, halvt nyvaken undrade mer eller mindre vem som hade dött. Så dagen efter var klänningen beställd och jag var nöjd och glad. Det enda som behövde göras med klänningen sedan var att sy in den på några ställen. Jag beställde även ett bälte till klänningen och jag tycker det blev riktigt bra. Jag är så nöjd och det blev verkligen som jag ville.

Så mina tips är att kolla genom många klänningar, modeller och försök hitta vad som passar din kroppsform men även vad du trivs i. Prova olika klänningar för att även se hur de sitter då det kan hända att du väljer en helt annat klänning/modell än vad du tänkt dig från början. Sedan kan det vara bra att inte fasta för en viss klänning (de gjorde jag men hittade även en annan jag kunde tänka mig) men då blir den en klänning man använder som måttstock för att hitta en ännu bättre. Och sist men inte minst, det är din dag, din klänning så du ska ha klänningen som DU vill ha. Alla kommer fråga eller ha åsikter, men i slutändan är det du som bestämmer och låt dig inte påverkas av någon annan för mycket. Vill du ha klänningen, då ska du ha den klänningen.

HÄR hittar ni förra inlägget om lokalen och dukningen.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Alltså herregud så mycket vackert det finns! Hur ska man hitta den perfekta liksom, beslutsångest redan nu :'D <3
nouw.com/emmaengstrom
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja alltså det finns massor av klänningar! Hahah ja, det är nästan så!<3
nouw.com/emmeliesehlin
sofieevelina
sofieevelina,
Wow så himla fin!! 😃
nouw.com/sofieevelina
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså WOW!! Så FANTASTISKT fin du var 😍😍😍
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack snälla du!😘
nouw.com/emmeliesehlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Hur kunde du välja känner jag mest?! Vill ha alla och ha på dem hela tiden!
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Hahaha ja, det var svårt men tillslut så fastnar man ändå för en lite mer! Ja, man hade velta ha hur många som helst!!
nouw.com/emmeliesehlin