Senaste

Resor

Jag älskar att resa men jag hatar att flyga. Jag är livrädd men jag gör det ändå. Mina senaste resor har varit ganska spridda och jag tycker om att upptäcka nya ställen och utforska det.

Min senaste resa jag gjorde var en som jag inte trodde att jag skulle kunna göra men som blev möjlig då jag inte opererade mig när jag skulle. Denna resa var till Jorm där vi skulle fjällvandra på hästryggen i två dagar. Vädret var sådär men det var helt galet ändå och det absolut roligaste jag någonsin gjort! Jorm ligger väldigt nära norska gränsen och dag 2 galopperade vi i en å in i Norge. Jag skulle kunna göra om det flera gånger och kanske en längre tur nästa gång även fast tvådagars var alldeles lagom då det är galet jobbigt att rida. Jag har inte ridit på flera år men det gick bra ändå även fast vi satt på hästryggen ca 7h per dag.

Paris är en stad jag fäll för pladask. Jag var bosatt där i 5 veckor då jag valde att göra min tredje praktik i Paris på svenska förskolan. Pappa var med mig de två första veckorna och vi var runt och upplevde det mesta i Paris och det är jag riktigt glad för. Även när han farit passade jag på att upptäcka lite själv men det är inte samma sak. Denna resa öppnade flera dörrar för min del då jag inte tänkt på att det går att jobba utomlands ett tag. Efter denna resa är det absolut något jag skulle kunna göra. Jag skulle lätt kunna åka tillbaka även fast jag var där så länge och upplevt så mycket. Paris i mitt hjärta.

Min Londonresa är lite kopplad till Paris då vi tog snabbtåget från Paris till London en helg. Jag hade aldrig varit där och pappa fixade tågbiljetter direkt när de släpptes. Det var riktigt häftigt och det var en härlig resa. Jag var där i slutet av November och London i juletid var så mysigt! Även här passade vi på att kolla runt på de vi hann då vi bara var där över en helg. Jag vill nog dit en till gång då det var så kort sist och jag känner inte att jag är klar med London.

För något år sedan var jag och Olov på vår första resa tillsammans som blev till Samos. Det var riktigt mysigt och Grekland är så härligt med färgerna men maten är ju helt magisk. Jag har inte tyckt om tomater men de som var här var galet goda och jag föll för grekisk sallad. Så enkelt och så gott. Det blev mest poolhäng och massa god mat då vi valde bort all inclusive. Jag tycker det är roligare att få upptäcka restauranger och deras mat än vara fast på ett hotell med liknande mat hela tiden.

Därefter blev det en resa med familjen till Turkiet. Mormor fyllde år så både vår familj, mammas brors familj och mormor och morfar åkte med. Det var så mysigt med en "sista" resa med familjen innan vi har egna liv med plugg etc. och det kanske inte alltid passar. Det var ett superfint hotell som vi hade All inclusive på och mycket poolhäng med +33 i skuggan. Aningen varmt för min del men det var verkligen uppskattat för min del. Jag upplever hellre platser än att få saker som är materiella som annars kanske bara ligger i någon vrå. Upplevelser är så mycket bättre då!

Dessa är mina senaste resor och det finns så många resor jag skulle vilja göra. Backpacka i Asien står högt upp på min lista. Jag och Olov har gjort en lista och med alla ställen vi vill till så är i princip hela världen tagen... Så nu längtar jag till nästa resa som blir med mamma och sedan ska jag och Olov iväg med då han fick en resa av mig i födelsedagspresent.

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,

DU tar verkligen så fantastiskt fina bilder!! Speciellt den sista - alltså WOW <33

nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh vad glad jag blir! Man försöker göra det men vet inte vad andra tycker. Tack <33
nouw.com/emmeliesehlin
artibus
artibus,
Alltså vilka bilder, har bläddrat upp och ner flera gånger nu! kram <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh va kul att höra! Kram <3
nouw.com/emmeliesehlin