Senaste dagarna och saker att göra om man har tråkigt

Godmorgon torsdag. Jag har precis ätit frukost framför nyhetsmorgon och ska mysa en stund till med minis akrobatiska rörelser i magen. Så mysig start på dagen!
De senaste dagarna har inte varit så speciella för min del. Vädret ute har varit riktigt tråkigt så jag har mestadels hållit mig inne, men har ändå fått lite gjort. Babynestet är nu heeelt klart och de flesta bebiskläderna är tvättade. Det har blivit ett Aquapass och jag har även postat ett paket som skulle tillbaka.

Så med 2,5 månad kvar till BF och jag redan har varit hemma i ca 1,5 månad tänkte jag tipsa om saker man kan göra när man har tråkigt, för det har jag verkligen haft av och till. Igår var en sån dag, men den blev bra ändå.

- Baka. Det finns så mycket att välja på beroende på vad man har hemma och är sugen på. Kladdkaka, cupcakes, biskvier, muffins eller varför inte semmelbullar? Perfekt nu!

- Möblera om. När jag bodde hemma möblerade jag om jämt och det kunde hända när som helst på dygnet, så möblera om i köket, tvrummet, sovrummet eller kontoret.

- Storstäda. Än om det kan låta supertråkgit finns det nog inget bättre än ett nystädat hem? Älskar den känslan och får man feeling är det bara att köra.

- Påbörja ett projekt. Detta har verkligen varit min kompis senaste månaderna. Det behöver inte vara till en bebis, men det jag haft på listan har varit att sy ett babynest, sy babywrap, sticka en filt, sy napphållare osv. Så det kan vara att sy nya kuddfodral till att måla om en vägg. You choose.

- Lära dig något nytt. Här skulle jag säga: att sticka något. Dels för att flera studier visat att det har flera hälsoeffekter med lägre puls, stress osv men även för att det är roligt och får tiden att flyga. Eller så lär du dig spela gitarr, laga en ny maträtt eller mer om växter.

- Ring och prata med någon. Längesen du ringde kompisen, mormor, mamma eller syskonet? Ring. För tillfället får mestadels mamma och pappa stå ut med att jag ringer en gång om dagen... men pratar även med mormor, farmor och ibland min kusin. So make that call.

- Upptäck naturen där du bor. Oftast tar man den för givet och vill utomlands eller nån annanstans i landet, men egentligen har man hur fint som helst bara man öppnar ögonen.

- Turista i din hemstad. Förmodligen finns det hur mycket som helst som du inte sett och guldkorn du inte hittat. Här i Övik har vi Höga Kusten och vi bor i ett världsarv. Det finns hur många vandringsleder som helst och det är riktigt fint bara man tar sig tiden.

- Luncha/fika. Att få sitta ner med någon man tycker om eller för att lära känna någon ny så är ju lunch/fika det bästa. Förra veckan lunchade jag med en kompis, imorgon mamma och till veckan har jag en fika inbokad med en kompis. Och det behöver verkligen inte vara ute, baka eller laga något själv och bjud på för att göra det lite mysigare och intimare.

- Hälsa på någon du inte träffat på länge. Jag har ganska ofta åkt till mamma och pappa då pappa jobbar skift och är ledig av och till, eller hälsat på morfars/farfars. Det är verkligen så mysigt och det är oftast sällskapet jag saknar under dagarna.

Det finns nog hur mycket mer som helst att göra men just detta kan jag tipsa om nu och än om jag inte gör något varje dag, är det ändå skönt med en lista med sånt jag kan göra om jag känner för det. Idag hade jag tänkt baka cupcakes då O önskade det igår och hand

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen <3 Så himla underbart att det är färdigt, kan tänka mig att bebis kommer stortrivas där i! Så bra tisp du bjuder på, såna här tips behövs verkligen alltid. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
malinkirstine
malinkirstine,
Men mums! Nu blev jag sugen på cupcakes <3
nouw.com/malinkirstine
Lillymihlte
Lillymihlte,
Så bra tips goding!! <3
nouw.com/lillymihlte