Sovhörna och kvällsrutiner

Mel, Bebis

Den senaste tiden har det känts som att vårt sovrum är ett ständigt kaos. Är det inte bebisgrejer överallt är det våra kläder vilket är så stressande då jag stör mig på det men ibland hinner jag inte fixa undan det. Men så är det ibland och så får det vara men vi har iallafall fått ordning på M's lilla sovhörna. I början sov han kloss med vår säng men inte senaste två månaderna vilket funkat bra och nu kör vi varje kväll med våra kvällsrutiner.

Vi har mer eller mindre haft en bebis som sovit när det natt från start med uppvak, men nu när han snart är 6 månader har vi haft fasta kvällsrutiner mer än 3 månader. Men det har varierat med uppvak under nätterna. Under utvecklingsfaser sover han lite sämre och senaste två veckorna har det varit varannan timme från 21-05, men nu är vi nere på 2-3 gånger igen. Så här är våra kvällsrutiner.

16.30 - här brukar vi märka att han börjar bli trött och myser mer eller badar om det är baddag.

17 - gör oftast han klar för natten med ny blöja, pyjamas, läsa bok och sedan amma

Ca 17.20 - han har ätit klart, myser med han och lägger ner han i sin säng och nattar han. Går ut.

Det har funkat för oss väldigt bra men vissa perioder har vi legat kvar inne hos han tills han somnat och om han gnäller mycket/blir ledsen går vi in och myser en stund och lägger sedan ner han igen. Han ligger ofta och pratar ett bra tag, äter på snutten och gnäller lite precis innan han somnar.

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Vilken mysig hörna! 😍
nouw.com/beattriicee
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh men alltså så mysig liten hörna! 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr