Startar året med ny vecka

Gravid vecka för vecka

Detta år startar vi med att gå in i ny vecka och har vi gjort med sovmorgon, egna croissanter till frukost, lite handling inför pizzakväll och mys i soffan. En riktigt bra start på året!

Vecka 28

Vecka 28 och bara 12 veckor kvar till BF. Tror det är sista veckan i andra trimestern med. Nu har nästan 68% gått och det är bara 90 dagar kvar.

Mitt mående

Tycker ändå det varit helt okej trots mycket mindre sömn, smärtor under nätterna och som sedan hållt i sig. Sen har tanken slagit mig att det inte är så länge kvar nu, bara 12 veckor till BF och han kan både komma tidigare och senare. Nån kväll slog tankarna över och från ingenstans "tänk om det händer mig något och jag inte får träffa han". Sen alla hormoner spökar mer och mer och igår höll jag nästan på ställa in alla planer då jag inte hade NÅGOT att ha på mig då det var förr kort, såg konstigt ut eller att jag såg gigantisk ut 40 min innan de skulle komma. Tårarna rann och jag orkade inte där och då. Ibland blir det bara för mycket.

Min kropp

Magen växer, smärtorna blir värre som det varit senaste månaden och jag måste börja andas igenom smärtorna, men de går inte över men blir lite mer uthärdliga (är det ens ett ord?). Jag har sammandragningar ibland och de är inte alltid skönt men så mycket bättre än smärtorna. Trots det är jag fortfarande "hög" på alla hormoner och är mest glad hela tiden ändå.

Bebis

Är nu runt 34 cm lång och väger ca 1,1kg nu. Han tränar på andas, suga, blinka osv och för första gången har jag känt han ha hicka. Så himla lustigt och de är så regelbundet att jag satt och sa "nu" varje gång de kom. Han börjar även lägga sig neråt men gör fortfarande kullerbyttor och har plats för det. Sjukaste kullerbytta gjorde han imorse när han väckte Olov ganska ordentligt som hade handen på magen halvsovandes. En del sparkar under revbenen har vi även hunnit med och han börjar bli ganska rejäl i sina rörelser än om de blir mer svepande och tryckande.

Denna vecka är grönsaksjämförelsen en aubergine.

Cravings

Väntar fortfarande på de där suget? Men mina äpplen hänger fortfarande med så måste väl säga dem?

Gillar

Kommentarer

Theresvardag
Theresvardag,
Åhh vad kul att känna alla rörelser! 🥰
nouw.com/theresvardag