Ta hand om dig själv

Tips

Det där med att ta hand om sig själv är inte alltid det lättaste men så viktigt för att man ska må bra. Jag minns sista året i Luleå hur jag hade flertalet bollar i luften och konstant stressad stressad så det slutade med att min mens blev 10 dagar sen (!!) två månader på raken. Den är alltid på dagen. Så exakt är min cykel. Så efter det har jag blivit lite bättre på ta hand om mig själv och speciellt när jag blev sjukskriven i vecka 22 i min graviditet. Det var vila som var nyckeln än hur svårt det var att inse i början. Men nu hamnar jag längst ner på prio-listan och i den rådande pandemin blir det kanske extra viktigt att ta hand om sig själv så man ändå försöker må så bra som möjligt. Det tog jag tag i idag.

Badrummet blev badfärdigt idag så jag fyllde upp badet, medan jag nattade M för natten fixade Olov ihop en avlasningsbricka till badkaret och vinet hälldes upp. Efter bokstavligen sömnlösa nätter begövde jag en stund för mig själv i ett bad med massa gotta. Smörja in kroppen med body lotion och ansiktet med favoritprodukterna. Så behövligt för denna trötta mamma och här kommer mina bästa tips för att ta hand om sig själv med egentid beroende på vad man behöver

- en promenad med en bra podd. Frisk luft, något bra i öronen och lite motion. Både avslappnade och bra för kroppen med alla endorfiner som frigörs under träning och motion.

- ett varmt bad. Finns det något mysigare än att få omslutas av det varma vattnet med tända ljus, något gott att äta och dricka framför en serie, podd i öronen eller bara tystnaden och lugnet.

- köra bil med musik på högsta volym och sjunga med.

- krypa ner i soffan med ett täcke framför en serie. Älskar detta och antingen hittar man en ny, eller ser om en gammal favorit. Mina som jag kan se om flera gånger är Grey's och Conviction men mina nya favoriter är The Queen's Gambit och Familjen Bridgerton.

- en dag/kväll med någon man tycker om. Det kan vara vem som helst huvudsaken man får slappna av, vara sig själv och bara kunna vara utan press. Tycker det annars kan bli lätt att man "måste" göra något när man ses. Jag brukar ha såna kvällar med min kusin med god mat, en film och varandras sällskap utan att känna att man måste prata om man inte känner för det. Kravlöst och jag älskar det.

- starta dagen med en mysig morgon och god frukost. Jag har aldrig varit en frukostmänniska men hur underbart är det inte att sova tills man vaknar, ta en dusch och sedan fixa sin favoritfrukost som äts i lugn och ro. En favorit jag har just nu är mackor med mosad avokado, örtsalt och alfalfagorddar.

- åka till sin favoritplats. Tror vi alla har ställen som vi kan slappna av och bara vara på. Där stressen och alla jobbiga känslor bara släpps när man kommer dit. Jag har två såna ställen just nu och ena är i stugan och andra är hemma hos mamma och pappa.

- bara var. Tänd ljus, känn efter vad du behöver just nu och gör det.

  • Postad i: Tips

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Väldigt bra tips att för att skapa egentid, jag kan dock inte vänta längre för att snart se erat badrum!!!! 😍😍😍 Men jag ska vänta 😅 Skönt med ett eget bad och egentid efter dålig sömn osv! ❤️

nouw.com/beattriicee
happyM
happyM,

Åh så bra tips och håller verkligen med dig!! Åh vad mysigt det låter ❤️❤️ kram

nouw.com/happym
Hilma
Hilma,

Så himla bra och hälsosamma tips <3

nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,

Så himla viktigt att ta hand om sig själv! Och så fina bilder du tagit <3 Kram

nouw.com/linndossing