Tomat till tomat på enklaste sättet

Sedan jag var liten har jag alltid tyckt om att plantera och få odla eget. Farmor och farfar har alltid odlat morötter, ärtor, sallad osv bakom vår loge sedan vi var små, och vi har fått vara delaktiga i det. Bästa var ju att gå plocka och småäta när man kände för det.

Så i februari innan jag åkte till Italien planterade jag och brorsan några tomatskivor från en vanlig tomat som tog sig riktigt bra. Vi valde ut de fyra starkaste och största plantorna och planterade om dem (läs nedan hur jag gjorde ↓). Sedan har mamma fått ta hand om dem och nu när jag kom hem så var plantorna aning stora för att ta med till lägenheten. Så det står kvar hos mamma och pappa och bara kolla på dem!

De har vuxit sig så himla stora och tomaterna poppar upp fler och fler hela tiden. Jag älskar verkligen denna process och det är en speciell känsla att få äta det man själv odlat. Så nu medan de där står hos mamma och pappa fick jag istället ta med två squashplantor hem. De har nu tagit sig ordentligt och för tillfället har jag 3 squash som växer på den.

Jag planterade även några paprikafrön som jag tog med hem från Italien och de plantorna har och blivit stora på kort tid. Men med sol hela dagarna i våra jättefönster blir det som ett riktigt växthus. Längtar tills de blir paprikor på dem även om jag inte tycker om det.

Plantera tomater superenkelt 

Du behöver:
En tomat
En kruka
Planteringsjord
Vatten
Plastfolie

Hur:
Skär en tomatskiva och lägg den sedan i jorden, täck med lite jord och vattna (det var så jag gjorde). Täck sedan med plastfolie och ställ i ett fönster.
När de hade vuxit en bit tog jag de största och starkaste plantorna och planterade om dem. Detta gjorde jag i början av februari så plantorna skulle vara stora tills det blev varmt ute.

Gillar

Kommentarer

malinkirstine
malinkirstine,
Önskar att jag också kunde plantera och odla, men min balkong blir alldeles för varm 😟 Kram
nouw.com/malinkirstine
janielindahl
janielindahl,
Men WOW för de där tomatplantorna! Där har ni verkligen lyckats 😍🌿 Önskar så att jag hade så gröna fingrar här med, min stackars planta är inte alls lika stor! Får njuta av dina ljuvliga här inne istället ❤️ Håller tummarna för paprikorna också! Kram till dig & plantorna 💕
nouw.com/janielindahl